Hööömm..??

Tänkte skriva ett bra inlägg, men nu står de helt stilla i mitt lilla huvud.. Så de får bli ett mer innehållsrikt inlägg en annan dag =)

Nu ska de målas naglar..

Öppna eller inte öppna..?

Vilket problem jag har ^^ Kan inte bestämma om jag ska öppna ostbågspåsen nu eller vänta och låta maten sjunka lite till...

Duktig häst och mysig frukost

Nu har grupplektionerna på Ekeskogsgård dragit igång igen. Kan säga att första lektionen var annorlunda. Egentligen så ska vi ha lektion på tisdagkvällar, men eftrersom jag jobbade den här tisdagen så kollade jag om jag kunde få byta till en annan kväll den här veckan och det var helt okej. Igår, onsdag, så lastade jag Easy och åkte iväg. På vägen dit fick jag reda på att de skulle ha öppet hus mellan 18-20, min lektion var mellan 18-19 och Marianan undrade om det var okej om folk tittade och kanske ställde lite frågor. Jag tänkte, Visst!, hur farligt kan de va liksom..

När jag kommer dit ser jag "massa" (egentligen inte så jätte många men jag tyckte det då) stolar uppradade på ridbanan. Sen får jag reda på att det bara är jag som ska få lektion.. Trodde att vi skulle va en grupp som vanligt.

Kan tillägga att jag har scen-skräck.

Kan säga att allt gick jätte fint =) och jag var inte ens nervös, fast att det var runt 15 personer (skulle jag tro) som tittade. Jag fick visa grunderna, som vi jobbat med i våras och det gick kanon. Och jag har inte tränat alls på det under sommaren, men det gick till och med bättre än i våras. Sen tyckte Mariana att vi kunde avsluta lite med att visa lite trick som jag lärt Easy och han utförde dem jätte fint. Känner mig jätte stolt, peppad och lycklig =) Ser fram emot nästa lektion. Då får jag troligtvis lite sällskap på banan ^^



Såg på Top Model säsong 1 och åt frukost i morse innan jag skulle åka till jobbet. Tanken i morse var att jag skulle skriva ett inlägg och lägga upp en mysig bild. Men eftersom min mobilkamera är lite speciell och vägrade ta en bild så fick de va med hela inlägget. Men de var en av de bästa frukoststunder jag haft på länge =)

Härlig ledighet

Har varit ledig söndag-måndag. Två riktigt lyckade dagar!

Söndag:
Jag och mamma åkte på en liten loppis/Prylbods roadtrip och jag lyckades göra några små fynd. På kvällen packades hästen in i transporten och det bar av till stranden. Var hög vatten så vi kom ut på så pass djup att det gick upp på hans mage och jag fick bada fötterna, men han tyckte de var jobbigt att gå då ^^ Sen gjorde vi en liten hage på tomten utanför husvagnen där han fick gå medans vi, mamma, pappa, Jimmy, Emelie, Mikaela och jag (och hunden såklart) grillade. Jätte mysigt =)

Måndag:
Sol och varmt, så de blev nån timme i solen för att underhålla solbrännan lite.
På kvällen åkte jag till Grötlingbo för att träffa vänner vid Maddes strandbod. Vilken underbar kväll! Blev mycket snack och grillning (för en gångs skull behövde vi inte brottas med grillen/lägerelden ^^) av mat, marshmallows och grillpinnar. Jag fick nog en liten glädje kick av att träffa dom fina, fick massor av lycklig överskottsenergi som jag tillslut lyckades bli av med lite grann när jag och Madde fick driva lite på några kossor och kalvar som var på rymmen. Tack för en härlig kväll säger jag bara!

Lite bilder kommer..

Frusen kycklingfilé

             









Halkrisk + Krascha = Frusen kycklingfilé

Jo, jag lyckades halka omkull på jobbet inne i köket idag.. Var väldigt halt.. Slog i ansiktet lite i golvet ( Vi har inte heltäckningsmatta kan jag ju säga..). Eftersom vi inte hade någon is så fick ja gå runt med en frusen kycklingfilé i ansiktet i stället, men de funka de med.. ^^ Får se hur jag ser ut i morgon, fläskläpp??

(Bilder från: http://www.hzreklam.com/images/v_149.jpg, http://www.bizport.se/images/plustecken.jpg, http://3.bp.blogspot.com/_s1oGMApFIyk/ST1fpN1HJLI/AAAAAAAAEug/WMswd2iD-80/s320/likamedtecken.gif, http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.40221/Image/p.jpg)

Grekiskpaj

Provade att göra en grekiskpaj ikväll, blev jätte gott.



Röran innehåller:

*Tomater
*Soltorkade tomater
*Rödlök
*Svarta oliver
*Fetaost



Så här blev den när osttäcket kommit på, vispade ägg- och mjölkblandningen kommit på och efter gräddning.
Har aldrig gjort den här pajen och hade inte något recept, men gott blev de allt!


Nu så..

..har jag tid att skriva om Bulan.

Bulan (Registrerad under namnet Danelvo), ett svenskt halvblod född 1985 (24 år detta år).
Kom till Levide 2001 (Då var jag 11 år och han 16 år) när hans ägare flyttat ihop med min farbror. 
Bulans ägare gav mig lektioner på honom, och det var så jag började rida.
Det är på honom som jag lärde mig lättridning, galopperade för första gången på, första hindret jag tog mig över var med honom, första tävlingen, första avramlingen.. Ja ni fattar, det var på honom jag lärde mig rida.
Han är även den första häst som jag varit med vid avlivning. Lite ironiskt faktiskt, att han skulle "lära" mig det också.

Bulan blev alltså sjuk den 15 augusti. Började redan på förmiddagen. Troligen kolik. Veterinär var där några gånger under dagen, han fick även dropp nån gång. Jag visste inget om det hela. Kom från jobbet på kvällen och skulle stanna till vid stallet för att ge Easy mat. När jag kom såg jag Bulan ligga ihagen och veterinären gick precis för att hämta avlivningssprutan. Bestämde mig med en gång att jag ville vara med. Var väldigt sorligt men inte hemskt. Gick väldigt lugnt till, han bara somnade in.

Nu känns det lite tomt och Easy och Fanny har varit lite oroliga i hagen ibland. Men det är inget att göra åt, bara att gå vidare. Minnena kommer leva kvar =)


Trötter

Jätte trött just nu.. Var duktig och gick upp kvart över 8 för att hinna rida innan jobbet. Rätt skönt faktiskt.

Är ledig i morgon så ska försöka komma ihåg att skriva mer om Bulan då, när jag inte är lika seg i kolan..

God Natt *


Bulan

Älskade Bulan..

Min läromästare i ridning. Nu finns han inte mer.. Känns tungt,konstigt och tomt. Orkar inte skriva mer just nu..



Första gången jag satt på Bulan

Den bästa!

Min häst är verkligen den bästa =) Är så glad just nu, så bra som han gick på dagens träningspass har han nog aldrig gått! Känns så skönt att det mesta har lossnat för oss och att vi kommer framåt (bokstavligen och utvecklingsmässigt..). Nu är det bara galoppen som jag behöver hjälp med. Börjar nog bli dags för en ordentlig ridlektion så vi får lite nya grejer att jobba med.
Har också fått ett stort sug efter en dressyrsadel. Ska nog försöka ta mig till Dahrves och se vad som erbjuds där. Skadar ju inte att låna hem och prov iaf ^^


Gucci

Hade en riktigt trevlig ledig dag igår som tillbringades tillsammans med Linn. Först red vi ut på Easy och Bulan. Regnade men humöret var på topp ändå =)

När vi kom hem spelade vi lite The Sims 3. Lyckades övertala mamma att vi skulle göra paj till kvällsmat så det blev en ädelost- och en skinkpaj. Efter maten råkade jag och Linn hamna på Guccis hemsida. Vi räknade vad en outfit skulle kosta ungefär i svenska kronor:


(Från http://www.gucci.com/us/us-english/us/fall-winter-09/ready-to-wear/#189612)


Den här hamnade på 55 160 kr.. Inte riktigt min prisklass om man säger så ^^

Hittade ett par jätte fina skor (eller egentligen har jag hittat massor men dom här är lite favoriter):


(Från http://www.gucci.com/us/us-english/us/fall-winter-09/womens-shoes/#0-987891-229154C20005016)


Den här sötnosen (x2 hoppas jag ^^) kostar 6 160 kr.

Nej nu ska jag sova så jag orkar gå upp i morgon =)

God Natt på er alla!

La Micra



Borde egentligen ha skrivit det här inlägget igår, men då räckt inte tiden riktigt till..

Igår var det ett år sedan jag krockade med bilen "La Micra", en liten vit Nissan Micra -91 (tror jag).
Tror inte att jag berättat den historien här.. Lite kort:
Jag på väg till jobbet inne i Visby i lilla bilen La Micra. En bil svänger ut från en gård mitt framför näsan på mig och det finns inte en chans att hinna bromsa eller väja, så jag hamnar rakt i sidan på den lilla röda bilen som svängt ut framför.
Inget härligt minne precis, men det gick bra för oss båda förare som tur var.

Jobbat 6 dagar i sträck nu. I morgon är jag äntligen ledig, sen jobbar jag 5 dagar igen. Många dagar men som tur är så har inte alla varit så jätte långa.
I morgon ska jag umgås med Linn. Ser fram emot det, var så länge sen sist!

Soool!

Ja nu har de varit flera soliga dagar på raken, vilket innebär för mig korta arbetsdagar. Fast det gör inte mig nått, att jobba några timmar och sen köra hem och slänga sig i trädgården och smälta bort är inte helt fel, som idag t ex =)

Men ikväll var det dags för lite omväxling, jag har stått och frusit (!) i någon timme.. Var hockey inne i Visby, VisbyRoma-Leksand. Så jag har varit i ishallen och det blev ganska kallt om tårna efter ett tag. Kul att se lite på hockey igen även om matchen inte var så jätte jämn.. Leksand vann med 0-5, men VisbyRoma var duktiga, speciellt deras nya målvakt.

Nu borde jag verkligen sova i stället för att knappa på tangenterna.. Upp 06.30 som gäller i morgon, igen. Och har jag tur att de är sol och lite folk på stan så jag får sluta tidigt så ska jag åka med upp till Fårösund och se när Levide spelar mot dem.

Nej, läggdags (för länge sen..)!

God Natt *

Billy Val

Billy Val badade i poolen för första gången i år igår och eftersom liten syster tjatat på mig att vi ska bada så kändes det som en bra idé att ta det idag, efter en svettig och varm jogging/promenad-runda.
Ni kanske undrar vem Billy Val är? Det är min uppblåsbara späckhuggare som jag köpte för några år sedan. Det var när jag och Katarina åkte till Halmstad ca en vecka. Tror jag var runt 15 då kanske.. och Katarina en bit över 40. Katarina hade med sig sin bad krokodil så då köpte jag ett eget djur, Billy Val. Var ganska kul när vi gick till stranden och badade och var de ända med baddjur ^^



(Mikaela och Billy Val)


Kan ju tillägga att internet funkar som de ska igen, så jag sitter på mitt rum med min dator och skriver, väldigt skönt. Samtidigt har det varit väldigt skönt att ha haft några veckors "Dator-ledigt". Får se om jag kan lyckas komma ihåg att blogga lite oftare nu när jag har min dator igen, men lovar inget :P

Har nog kommit in i en foto-period, har knäppt ganska mycket bilder nu =)



RSS 2.0