Party, party!

Åh vad roligt jag hade igår! Först en bra dag i skolan, snälla hästar när jag kom hem. Och sen en toppen kväll med Bine och Mia.
Åkte hem till dem till halv sju tror jag. Och för första gången hittade jag rätt med en gång. Vet inte hur många gånger jag har kört fel i det bostadsområdet när jag varit på väg hem till dem ^^. Kan tillägga att lokalsinnet inte är det bästa..
Först latade och flummade vi, åt lite mat och hade det allmänt bra. Sen gjorde vi oss i ordning. Bine fick vara kvällens hårstylist och hon lyckades få mitt hår fluffigt och lite lockigt, plus att det höll hela kvällen! Helt otroligt. Mitt hår brukar så fort man vänder sig bort från spegeln hänga rakt ner som en dränkt katt.. Det spelar ingen roll hur bra det så ut medans man hade koll på det i spegeln. Men Bine lyckades med det omöjliga ^^.
Lyckades faktiskt sen, med lite hjälp, bestämma vad jag skulle ha på mig. Fast mina nya röda skor var redan bestämt att jag skulle använda så det var bara att välja kläder efter skor. Var jätte skönt att vi hade gott om tid på oss och inte behövde stressa.
Straxt efter elva (tror jag) begav vi oss mot Hamnplan. Ganska långt att gå från dem och kallt var det, men vi kom fram till slut.
Hade så kul, att dansa med underbara Mia och Bine var så skoj! Får hoppas att det blir fler gånger, men det skulle jag tro.
Vägen hem vid två snåret var inte ett dugg kortare än till Hamnplan, väldigt märkligt.. :P

Yoga

Här har jag en bild på Yoga med häst:


Lånad av en på pixbox.se (Mos410) Det är hon och hennes häst Peewee på bilden.


Nu vet jag

Nu, äntligen, vet jag vad jag vill med min ridning och hästhantering. Orden är "Akademisk Ridkonst".

Jag trodde jag visste vad det var. Men efter dagens föreläsning av Hanna Engström från Gotlands Ridakademi så fick jag veta vad det var, på riktigt. Det var så mycket mer än jag trott (mycket historik, och det gillar jag). Jag kan säga att jag är otroligt facinerad av denna konst och har nog aldrig känt mig så säker förr på hur jag vill rida och hantera hästar.  Jag helt enkelt vet vad jag vill. Nu ska jag bara kämpa för att lära mig.
Mitt kortsiktiga mål just nu är att i vår rida lektion på Ekeskogs gård (där Hanna bor och jobbar) i Akademiskt ridkonst med Easy och lära honom och mig så mycket som möjligt på den tiden. sen får vi se vart det bär i väg. Känns så skönt att känna sig så säker. Jag har alltid haft svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med ridningen, engelska dressyren, hoppning, western, akademiskt, körning osv. Jag har haft svårt att välja, samtidigt som jag gärna vill ha en specifik stil att följa, tillhöra ett "fack" helt enkelt. Men nu behöver jag inte fundera mer, bara kämpa.


Bent Branderup och den blinda hingsten Hugin. (Bilden från http://www.bentbranderup.dk)

Vinst, igen :)

Visby-Roma gjorde det igen :) Spelade mot Surahammar och vann med 3-2, så nu gick dom upp i serieledning, igen.

Klippte mig på Skarpa Klippet. Blev jätte nöjd. Skönt att få fräscha upp håret. Speciellt när det bara kostar 195 kr, plus att jag fick en shampoo flaska på 250 ml ^^.

Horseball ^^

Fick prova på horseball idag på ridningen (sök på horseball på youtube så kan ni få se lite hur det kan se ut). Det var grymt kul. Tyvärr tyckte Easy att det var lite läskigt men han smög med bra i bakgrunden och ibland var han med mittbland de andra. Han vande sig mot slutet. Och Jag Lyckades plocka upp bollen på marken från Easy, är glad att jag lyckades. Han hade lite svårt att stå still när jag hängde långt ner på hans sida men det är nog en träningssak.

Klippning och Hockey i morgon ^^

Drömmaren

Ja, jag är nog en drömmare.. Jag drömmer om hur bra det skulle kunna bli och tänker och trixar för att se om det är realistiskt. Oftast får jag det till att bli det. Jag åker högt, högt, högt in i drömmarnas värld. Sen, pang! Verkligheten hinner ikapp mig och jag faller och slår i backen hårt. Jag kravlar mig upp och lever sen vidare tills nästa drömm kommer. Och så verkar det fortsätta.
Jag vet inte om jag vågar lita på mig själv längre. Jag ser så många möjligheter och tänker ofta "det skulle kunna gå", men sen ser jag alla problem och då kraschar allt.
Oftast drömmer jag om en till häst. Easy är min ängel och jag skulle aldrig byta honom mot någon annan häst. Men jag blir väldigt lätt kär i hästar, speciellt dem som är till salu. Jag tror att jag vet att jag skulle orka med två hästar (skötseln är inga problem, ridningen är mer tveksam). Samtidigt så tycker jag att bara en häst är alldeles för mycket vissa dagar.
Kanske är det så att jag vill träna mer än vad Easy klarar att ge. Även fast inga träningar och tävlingar i världen skulle vara värda Easy. Men jag tror det är det som får mig att söka mig till andra hästar, nya möjligheter..

Liten shopping blir lätt stor shopping

Åkte in till stan efter skolan. Hade sällskap av Linn i några minuter innan hon skulle vidare. Träffade sen Bine och Mia. Gick och fickade på Ringduvan. Riktigt kul att träffa dom två igen.
Hade lite bra och ha grejer som jag skulle inhandla. Blev lite mer än planerat, som vanligt.. Skulle köpa en eyeprimer och concealer på Åhléns, kom där i från med båda grejerna plus foundationsvampar, nagelpenna och ett par öronhängen. det var nära att jag köpte en mössa också. sen skulle jag kolla om ett par skor fanns kvar som jag spanat in på rean. Ett par bruna jätte söta skor. Dom fanns men satt inte alls skönt, men går man in i en skoaffär med Bine så får man hjälp med att inte behöva gå där ifrån tomhänt ^^ Hon letade runt och hittade en massa skor som jag fick prova. Och vipps så var dom där, ett par helt underbara mörkröda skor som var helt underbara. Behöver jag tillägga att dom fick följa med mig hem?
Tyvärr var dom 100 kr dyrare än dom jag gick dit för från början, men det var dom värda.
Träffade mamma sen och hon skulle in på I ME MY, så där fanns et par öronhängen jag tittat på länge på rean, 15 kr helt okej tycker jag. sen blev det en sväng med ut till ICA Maxi. Där hade dom massa billiga underkläder så jag köpte 2 par strumpor för 20 kr, en BH för 79 och 4 trosor för 19 kr st och hux flux så hade jag gjort av med 175 kr där.. Men det kan jag nog leva med. Kul att ibland få unna sig lite saker och så kommer jul-lönen snart så då är jag nästan rik igen ^^

Skorna



Popcornkväll

Ska äta popcorn och se på en bra film ikväll. Problemet är att jag inte kan komma på vilken film jag ska se ^^. Måste bestämma mig snart annars blir det så sent innan filmen är slut. Vilka problem man kan ha.

Ska kanske klippa mig på fredag, och jag vet inte hur.. Jag ska ha kvar min lugg iaf. Känner mig lite sugen på att klippa det rätt kort, men vet inte om jag vågar. Får väl rådfråga mina kära vänner ^^.

Får gå och kolla vad filmskåpet har att erbjuda nu.


Liten rapport.. ^^

Liten snabb rapport från hockeyn i fredags:
Visby-Roma mot Arboga. Visby-Roma gör det inledande målet men Arboga tog sen ledning med 1-3. De bjöd på bra hockey (som vanligt) och vände underläget och vann till slut med 6-4.

Hade jätte kul i skolan i fredags. Vi fick lära oss lite lädermakeri ^^. Jag började sy ihop en töm som sömmen gått sönder på. Var riktigt kul och inte så svårt som jag först trodde. Ska nog försöka införskaffa lite basic grejer så man kan laga lite enkelt hemma.

Bror min fyllde år  denna dag också men då hade vi inte tid för honom ^^, så han kom hem förbi denna gångna kväll så vi åt kroppkakor till middag och glass till efterrätt. Trevligt att få se han ibland. Börjar nästan känna mig som ensambarn ^^. Storasyster och storebror har flyttat hemifrån, och den där lilla rackarungen till lillsyrra är nästan aldrig hemma känns det som. Den här helgen är hon t ex i Enköping tror jag, förr förra helgen var hon också på fastlandet nån stanns. Och är det vanliga vardagar så stannar hon ofta kvar hos en kompis efter skolan, som bor bara några meter i från. Så då är det bara jag kvar hemma, ensam och övergiven.. Men men ^^

Hockey dags igen ^^

Ja, i morgon var det dags att åka in med mamma och pappa för att se på lite hockey igen ^^ ska bli kul. Innan matchen ska vi svänga införbi ElGiganten och se om de har någon hårddisk för ett bra pris. Har inte så stort minne på min bärbara data, så jag känner att en extra hårddisk skulle sitta fint. Kan dessutom vara skönt att lägga över lite viktiga saker så man har det på två ställen.

Hade Ridning på skolschemat idag ^^ Jag klagar verkligen inte. Easy hängde med väldigt bra tyckte jag, och han kunde till och med galoppera lite. Han gjorde jätte fina galoppfattningar från skritt. Lite sur i traven som vanligt men han fixade det bra.

Är så lektion sugen nu. Måste verkligen kolla ekonomin och se om de räcker för ridlektioner närmare våren. Medlemsavgiften ska betalas snart, på 225 kr. Min faster har varit jätte snäll och betalat den för mig i alla år. Men det är ganska dyrt nu (höjda avgifter), så jag räknar inte med att hon ska fortsätta med det. Jag är jätte tacksam för alla de år hon redan betalt. Sen för att få rida lektion och delta i interntävlingar måste man betala 300 kr för ett lektionskort, per termin, alltså 600 kr på ett år. Upp på det måste man ju betala lektionerna plus bensinen till och från ridhuset..
Bara medlemskortet och lektionskortet går på 825 kr/år. Sen kostar en lektion mellan 100-250 kr/st skulle jag tro.
Har funderat ibland på att byta till någon annan ridklubb, som är billigare. Samtidigt så gillar jag GLR (Gotlands Lantliga Ryttarförening). Även om jag varit en ganska inaktiv medlem så har jag alltid trivts bra på deras tävlings- och träningsbanor. Och även om jag inte känner de andra medlemarna så väl så tycker jag dom är trevliga.. Får se hur detta slutar. Nu kan jag iaf köra transport själv, så hur jag ska ta mig till ridhuset är inget problem längre :P


                                       

Det gick!

Ja, det gick att köra med hästtransport, med häst i. Hade min lilla premiär tur idag. Mamma fick följa med, jag vågade inte köra själv första gången.Var inga problem, Easy stod snällt och stilla. Hade jätte kul i ridhuset. Skönt att se Easy så avslappnad i ny miljö och bland en massa nya hästar. Vi fick leka De Sju Lekarna, gick bra med Easy, han gör det han ska men är lite trög ibland, som vanligt. När vi var klara fick jag ridhuset för mig själv några minuter medan jag väntade på att mamma skulle komma tillbaka med bilen. Passade på att rida lite barbacka i grimma med grimskaftet som tyglar. Gick fint vi testade lite trav och galopp och det gick fint. Han fattade faktiskt galoppen nästan med en gång. Trevlig kuse ^^

När vi var hemma igen var jag lite hendig och tvättade av bilen med högtrycken, kände mig lite duktig.

Min hoppstjärna

Kom på att jag fick lite bilder från Madde som hon fotade när jag hade med Easy på löshoppning för första gången. Blev glatt överraskad över hans fina hoppteknik. När jag har hoppat enkla små hinder med honom, uppsutten, så har det blivit lite halvdant hopp och fram och bak har inte riktigt samarbetat. Här är iaf två bild på min hoppstjärna

 

Slappdag

Har tagit det lugnt idag. Ganska skönt, men har varit lite rastlös och velat göra något vettigt, utan att orka ta mig an något. Rummet städade jag igår, så det var klart, och hästkläderna som behövdes tvätta var tvungna att vänta tills efter att jag varit ute vid hästarna. Även fast jag inte fått så mycket vettigt gjort så har dagen varit bra och jag har inte dåligt samvete över mitt latande ^^.

Lyckades iaf komma ut på en ridtur idag. Lite mer is har smält bort och pappa har sandat på de värsta ställena. Gick bra att få in Easy och det blev ingen Isdansuppvisning denna dag. Ute bakom lagården var det mer is men vi lyckades rida till en av våra åkrar, så det fick bli lite dressyrträning idag med. Han ville inte att jag skulle rida lätt i traven idag, så det blev att skumpa runt i traven och försöka sitta så bra som möjligt. skoningen på mina termoridbyxor som jag hade är ganska uselt grep i, så ingen extra hjälp där inte. Tränade lite öppna på volt i skritt, och att få honom att gå fram mer. I traven gjorde vi vanliga volter, 8-volter och testade att flytta bakdelen några få steg i förberedande öppna. Han var duktig och fick som en belöning galoppera fritt på åkern, hemmåt. Han hade tydligen väldigt brottom hem, för han ville inte sakta av. Men med lite övertalning kom vi ner till skritt.
Hemma tränade vi lite på Bugning, testade att göra från andra hållet (att jag står på andra sidan och att han ska gå ner med det benet, om ni förstår ^^) och det gick fint, fick hjälpa honom ner men han stannade kvar fint.

Nu ska jag göra ett tappert försök att sova. God Natt *

Isdansande häst..

..eller inte.. Jag och min kompis Madde hade tänkt ta en lugn ridtur på Bulan och Easy idag. Jag fick nätt och knappt in Easy från hagen. Så gott som hela gårdsplanen är täckt av blank is just nu.. Och Easy har inga skor som man skulle kunna brodda heller.. Vi lyckades ta oss till ett ställe så vi bara hade ca 1 m kvar till en husvägg som sen skulle kunna följa till stalldörren och slippa nästan all is. Problemet var bara att han hade hamnat så han inte ville gå framåt, ut på typ blank is, och inte hade möjlighet att gå bakåt, på blank is. Fick hjälpa till att stödja upp hans huvud med grimman. Det var så halt att båda bakhovarna glad utåt och framåt. Han var bara några dm från att sätta sig på ändan. I sin "nästan sittande" ställning såg han så olycklig ut och det såg ut som att han funderade på om han helt enkelt skulle sätta sig eller göra en sista kraftansträngning mot fast mark och riskera att drutta om kull. Han valde det senare, och han klarade sig utan att trilla om kull. Kom in under ett tak, där vi brukar ha traktorernas vagnar ibland, och där fick han stå, på fast mark, och hämta sig en liten stund. Han såg väldigt olycklig ut min lilla pärla. Men jag är så stolt över honom att han kan lyssna på mig och låta mig hjälpa honom i krissituationer, i stället för att få panik. Resten av färden mot stalldörren gick bra, lite osäker var han allt, och väldigt lycklig när han väl kom in.
Som ni kanske har räknat ut så struntade vi i ridturen. Jag tror Easy hade vägrat gått ut genom stalldörren, och jag vill inte utsätta honom för mer isdans. Det blev lite simpel trickträning i stället. Vi måste ju komma i form med det så att vi skogsmullar har något att skryta med när vi ska träffa de andra i IV-ridgruppen till häst ^^
Vi gjorde först en Bugning. Behövde bara knacka med spöet på benet och locka lite med en morot, ingen backnings hjälp och ingen hjälp att gå ner i själva bugningen behövdes, duktig som han blivigt. Sen blev det nog några spanskskritt övnings steg, gick riktigt bra faktiskt. Fast i bland har han lite för brottom. Tänkte avsluta med Yoga (hästen lyfter sitt bakben och tar en godis på insidan, ska se om jag hittar någon bra bild), en på varje sida. Första sidan gick bra, men när jag gick runt till andra (den sidan jag står på när haan ska buga ^^) så tyckte han att man kan ju buga i stället. Så medans jag stod bak vid hans rumpa gick han ner HELT själv i en jätte fin bugning. Jag vet att man egentligen inte ska berömma om de gör fel trick på komandona bara ignorera, men jag kunde inte låta bli. Är stolt över min lilla häst.

Vilken match!

Var på hockey i kväll igen ^^. Idag följde även min lillasyster Mikaela med. Matchen var verkligen spännande från första sekunderna till de sista. Visby Roma inlädde ordentligt med att göra sitt första mål efter bara 46 sek. sen kvitterade Valbo efter en ganska kort stund. Dommaren delade sen flitigt ut utvisningar av Visby spelare, och två av spelarna fick matchstraff. Så ett tag spelade Visby 3 mot 5. Då släppte de in ett mål, men lyckades sen hållaa tätt. sen blev det lite fler utvisningar hit och dit, så man började undra va domaren höll på med.
I andra perioden var det "lugnare", spelarna höll sig lite bättre i skinnet och domaren också ;) Efter ca 10 min i andra kvitterade Visby, 2-2, och inom drygt 2 min gjorde dom 3 mål, 4-2.
I tredje perioden reducerade Valbo till 4-3, och matchen stannade på det resultatet. Men det var spännande, fullt av spelare och chanser vid Visbys mål och Valbo (och Visby)kämpade sekuderna ut! Den mäst spännande match jag varit på, hittils! Kul att Visby Roma tog hem segern, trots en jobbig och svår första period.

När vi kom hem firades min pappa lite smått på sin födelsedag, lite gott drickbart och ostbricka ^^

Tillbaka till skolan

Idag var första dagen i skolan efter jullovet. Överlevde faktiskt cykelturen på isbanan till väg både till och från bussen. Härligt att träffa massa folk igen. Några av dem har jag inte sett på hela lovet. Efter lite klass-samling så fick vi gå till våra IV-grupper. Blev väldigt förväntansfull av kursen (Ridning ^^ ) efter denna dag och det ska bli spännande och se hur detta blir.
Blev lite pepp av dagen så efter att jag varit och köpt mina efterlängtade dubbdäck till transporten och ett battri till bilnyckeln så blev det ett träningspass på en av våra åkrar. Det är det närmaste dressyrbana jag kommer just nu. Grannens bana har vintervila, och någon annan finns inte på ridavstånd, och då får man helt enkelt ta va naturen erbjuder. Gick riktigt bra faktiskt. Vi har inte tränat så hårt nu under en period, mest mysiga skogsturer, så vi båda är nog lite ur form. Men traven som vi brukar ha problem med gick riktigt bra, och när jag skulle testa om han hade lust att galoppera lite på volt så gick det också fint. Han är så snäll och go den hästen, även om öronen kan hamna på nacken och bakbenen kan flyga lite i luften.
Ska se om jag kan jobba lite med mitt projektarbete nu, men har två kurrande katter, en på var sida, i min säng. Kan bli svårt att låta bli dem.

Ett problem löst

Nu har iaf ett problem löst sig för mig. Valde Ridning på IV-valet i skolan. Tog körkort i våras så jag har tänkt att köra själv (man ska ha egen häst och kunna ta sig till ridhuset själv). Kollade med min farbror om jag fick låna deras transport och det var lugnt. Sen visade det sig att dom hade allround-däck på transporten och inga planer på att skaffa dubbdäck till den. Jag har dubbdäck på bilen så jag måste ha det på transporten också. Men idag åkte jag och mamma till Levide Bilskrot för att se om dom hade några. Så i morgon ska jag åka och hämta däcken. Skönt att slippa att oroa sig för det. Nu är det bara en blinkers på transporten som skall fixas, sen ska det bara vara att tuta och köra. Ska träna lite lastning med Easy innan vi rider ut idag. Sist gick det hur bra som helst, så jag ska mest checka att han kommer ihåg hur han ska göra ^^

Överambitiös häst

Sov vid Bine i natt, Mia var också där. Vi skulle ha lite filmkväll tänkte vi, men det blev bara en film sen såg vi på lite olika Tv-avsnitt i stället. Men det var väldigt kul det med. Härligt att träffas sådär alla tre, blir inte så ofta när dom bor i Visby och jag långt ute på landet.. Sov ganska länge dagen där på och åkte inte hem förren typ vid halv fyra tror jag.
Eftersom det började bli mörkt när jag kom hem så orkade jag inte rida något, så det blev lite enkel trick-träning på snöig gårdsplan. Efter några morotsbitar blev Easy lite för abitiös i träningen av spanskskritt, som är under inlärning, så vi fick göra lite annat en liten stund. När vi började träna spanskaskritten igen tog vi det lite lugnare och han koncentrerade sig bättre. Fick några riktigt fina steg. Höll inte på så länge. Slapp mocka sen när vi var klara, båda hästarnas boxar var mockade. Easys box mockar jag gärna men Bulans är jobbigare. Båda hästarna såg väldigt nöjda ut när jag lämnade dem med varsin hög med hö.

Snö-oväder och personal-kväll

Efter flera dagars frost och kyla så kom snön, så idag blev det min första ritt i snö för i år. Var lite halt under snön, men vi lyckades rida på en liten ritt, och Easy fick galoppera en bit också. Han har lugnat sig lite nu, så den mesta av överskottsenergin måste nog vara borta.
När hästarna var nattade så var det bara att snabbt göra sig i ordning och sen brumma iväg mot Visby. Personal-kväll på schemat kl.19. Var inte så värst kul att köra bil. Snöade jätte mycket så man såg inte många metrar framför sig och halt var det, men tacka vet jag vägpinnar! Vi hade jättre trevligt. Vi möttes upp på Caféet, små pratade lite, sen gick vi ut och åt. Maten var jätte god och sällskapet jätte trevligt, alltså en riktigt trevlig och lyckad kväll. När jag skulle köra hem igen kunde man i alla fall se, för det hade slutat snöa, så hem kom jag till slut också.


Hockey i Visby

Blev en riktigt spännande och rolig kväll i går. Åkte in till Visby med mamma och pappa för att se Visby-Roma mot Enköping. Riktigt spännande match. Tyckte att det var högre tempo än vad det var sist jag såg. Och det bästa var ju att Visby-Roma vann till sist, med 2-1 (1-0, 1-1, 2-1). Efter matchen blev vi hembjudna av min Farbror Björn och Vivian. Min morbror Bertil och Gun kom också. Blev lite fika med Lussebullar, pepparkakor, praliner, kaffe och dricke. Var en riktigt trevlig kväll, men klockan sprang iväg snabbt och vi kom hem ganska sent, men men.. Trevligt hade vi.

God Natt*

Har lite tid över just nu, så tänkte att det är lika bra att slänga in ett inlägg nu. Ser lite tomt ut med bara ett ensamt inlägg. Ska gå och lägga mig nu. Tänkte sätta på första avsnittet av SATC sesong 4, och börjar man se ett vet man inte hur många det blir sen. För tillfället är det nog min favorit Tv-serie. Min kära stora syster brukade/brukar titta på den och hon gillar den jätte mycket, så jag tänkte att jag skulle kolla in några avsnitt för att se om det var något för mig. Och nu är jag fast..
Förut var Desperate Housewives min absoluta favorit Tv-serie, men jag tror faktiskt de fyra brudarna i New York har snuvat husfruarna på första platsen ^^

Gott Nytt År!

Första inlägget ^^
Efter tidigare bloggförsök så skulle jag vilja kalla mig själv för en dålig bloggare. Några ganska flitiga inläggibörjan, sedan allt färre och färre. Men nu, detta nyblivna år ska jag verkligen göra ett tappert försök.
Kan ju säga att detta nya år har börjat bra för mig. Inget storslaget som har hänt precis, men det känns bra att året inte börjar med en katastrof dag. Red ut en sväng i kylan på min överspeedade häst. Han har fått lite överskottsenergi för det har varit för hårt och knöligt i marken för att springa. Och han älskar att få springa, det är det han är född till. Dock föddes han till att springa snabbt på travbanor, i trav, men nu mera verkar han föredra galopp, och det gör jag med.
Vi blev bjudna på grilladkorv ute i skogen, men jag tackade nej för oss båda. Var några som hade "vinterpicknick" utanför en lite jaktstuga som jag skulle rida förbi. Trevligt folk som såg ut att ha trevligt. Easy (min häst) var duktig och uppförde sig fint när vi var tvugna att rida genom deras picknickplats som var placerad på och bredvid grusvägen vi red på.
Hittade sen ett ställe där marken var lite mjukare. Där fick han springa av sig lite. Det var väldigt uppskattat och det blev till och med några "nästan-bocksprång" från hans sida. På hemväg var vi tydligen jagad av något monster. Jag såg dock aldrig till något, men Easy verkade övertygad om att han hade rätt och matte fel på den pungten.

RSS 2.0