Jäkla häst..

Fast egentligen är det väl inte hans fel.. När jag tog in honom ikväll upptäckte jag att han tappat en sko.. Typiskt, var bara på v 5, så jag ska väl egentligen inte sko om förren om ca 4 v. Funderar på att försöka få av den andra skon och raspa till hovarna och sen låta honom gå barfota nån vecka, får se hur jag löser det. Om inte annat är det bara att ringa hovslagaren och hoppas att han har tid att komma.

Var nere vid stranden med familjen idag, för att plocka ner förtältet till husvagnen. Blev en liten fika i husvagnen också, mysigt =)





Var faktiskt så duktig att jag både hann med att jogga/promenera och träna hästen på förmiddagen!






Dag 8

Sista omgången färg på dörrarna, målning av element och röjning av renoveringsgrejerna. Dammsugning och moppning av golv och även lite möbler tillbaka på sina platser. Nu börjar de se ut som ett klokt rum igen, nästan. Slänger in lite bilder när allt är klart.

Började med lite små fix till min kostym ikväll, ser lovande ut ;)

Nej, dags att sov! Ska väl försöka hinna bocka av antingen hästen eller en promenad på förmiddagen i morgon hade jag tänkt.





Dag 7

Lite små fix idag, bättra på med lite färg på nått ställe och lite annat pill.

Åkte i väg till Ekeskogs, kändes konstigt att köra dit när det var mörkt. Kändes som att klockan var mycket mer än den egentligen var. Fick lite hjälp av Mariana innan lektion med lång och låg. Fick känna på skillnaden när han gick rätt och fel. Svårt att känna, men när hon arbetade Easy från marken medans jag satt på så märkte jag skillnad. Var en kul lektion. Jobbade två och två. En satt på och en jobbade hästen från marken i öppna och sluta. Easy var jätte duktig =)





Dag 5 och 6

Renoveringen går verkligen framåt. Igår målades väggarna som skulle målas plus lite till. Och idag har jag och pappa satt upp tapeterna. I morgon är det lite fin fix och sen ska möblerna in igen =)



Var på Bopparve igår. Mockade lite, putsade träns, ryktade hästar, promenerade med charmiga Banjo i ridhuset och red Kalle. Gick helt okej, lite problem att sitta ner klokt i sadeln.. Pratade också om november när dom vill ha mer hjälp. Lutar åt att jag ska vara där ca 3 dagar i veckan och då vara där ca 5 h.

Simmade 1000 m ikväll på Levide badet, riktigt skönt.




Två månader kvar

Bara två månader kvar till jul =) Kanske dags att börja tänka lite julklappar..

Åkte in till stan igår kväll, till Joel, och har jobbat idag, på Skafferiet. Innan jag började kikade jag införbi Wisby Dessrtkonditori. Jätte fin lokal! Träffade båda Ellinor och Jöns. Kul att se den igen.

I morgon är det upp tidigt som gäller, tur att klockan ska vridas tillbaka, så man får en extra timma ett sova. Ska till Bopparve och rida Kalle och prata om november.

Råkade slänga ur mig en maskeradkostymsidé (mest på skämt) för Per igår, vilket fick hans gärna att gå på högvarv ^^ Han tror sig veta exakt hur den skall göras. Och det skulle va jäkligt coolt, om det blir bra vill säga. Får diskutera lite med mamma först tror jag ^^. Inte säkert att det är genomförbart..





Dag 4

Gick upp 06.40. Släppte ut Easy i hagen och körde sen till Bopparve. Mockade nån box, krattade gången, ryktade några hästar, red Kalle, släppte ut lite hästar, putsade lite träns och sopade i sadelkammaren och tvättrummet. Tyckte Kalle gick bättre än sist. Börjar nog hitta knapparna rätt bra.

När jag kom hem igen så målade jag nån dörr och lite annat..

Om ett tag ska jag ut och träna Easy. Är jätte glad över att jag köpte kapsonet, tycker han går jätte fint med det. Sist vi var på lektion, så sa Mariana att han behöver träna mycket Lång o låg under en lång period. Har jobbat i skritt och trav, och han börjar hitta rätt. Tror det är lite lättare med kapsonet än mitt sidepull. Ska värkligen försöka jobba honom så. Men det är lite svårt att hålla motivationen ibland, speciellt nu när han behöver gå så en längre period (nån månad, 3-4 kanske..). Ska prata mer med Mariana nästa gång och se hur jag kan lägga upp träningen. Och innan dess kör jag med en kombi, tränar först Lång och låg och rider sen ut en kortare vända så han kan få galoppera av sig lite.




Dag 3

Dörrmålning idag. Nästan alla dörrar klara, färgen räckte dock inte till två st.. Men nu har vi fått hem mer, ska ju måla de andra en gång till också.

Maskerad nästa vecka. Måste komma på nån bra kostym.

I morgon ska jag till Bopparve. Fick erbjudande om att rida fre, lör och sön. Men lördag hinner jag inte. Men trevligt att få rida två dagra tätt in på varann iaf.

En liten promenad blev det idag med. Nu är det bara h'sten som ska rastas. Får väl pallra mi ut.





Dag 2



Idag har jag fått spackla, slipa och tvätta dörrar.
Höll inte på så länge, men det gjorde inte ett dugg eftersom solen sken så fint. Länge sen det var en så här fin höstdag. Dammade av hästen och släpade med honom i trädgården för att fota lite. Fick nån riktigt bra bild. Sen blev det lite akademiskt jobb uppsutten, på en av stubbåkrarna och sen red vi ner till dammen och hem igen. Provade mitt nya kapson. Tänkte testa att rida med bett på kapsonet (Kapsonet är kombinerat så man kan rida vanligt på kapson och med bett/kapson om man vill), det gick inte alls, han hade för kort huvud ^^ Bettet hängde väldigt mycke för långt ner.. :P Så det blev vanlig kapsonridning. Han gick jätte bra på det =)

 





 


Dag 1





Jag har fått leka med slipmaskinen :P Nästan roligt faktiskt. Lite jobbigt med allt damm överallt.. I morgon ska det nog tvättas dörrar och spacklas lite.

Easy skötte sig fint på Ekeskogs ikväll med =) Råkade också få med ett Kapson hem =) Mariana lät mig prova ett som var till salu, och som numera är sålt, till mig :D





Renovering

Nu ska äntligen vardagsrummet (går även under namnet "Hallen") renoveras. Skulle väl ha gjorts för länge sen, men det är som allt annat här hemma, det skjuts på så länge som möjligt.

Jag, mamma, pappa och lillasyster åkte in till stan för att kolla på tapeter och färg. Hittade en jätte fin på Rusta, men den var ju då så klart slut.. Åkte vidare till nästa ställe och där hittade vi en som påminnde om den på Rusta som var jätte fin. Så den blev det. Är förvånad att mamma och pappa kom så bra överens när tapeten skulle väljas, dom brukar ha så himla olika åsikter om det mesta..

Jag råkade hitta lite smått och gott. Bland annat lite kläder på Kupan. Har faktiskt ingenting emot att köpa secondhand, så länge kläderna är fräscha och snygga. Ganska trevligt faktiskt att kunna köpa en långärmad "tröjklänning", en stickad tröja med knappar fram, en fleecetröja med dragkädja och ett linne för 165 kr. Det får man knappt ett plagg för i vanliga affärer. Det bästa köpet var nog "tröjklänningen", har en likadan sen innan i grått (ny inköpet är grön mot petrol) som är en av mina favorit tröjor.

I morgon börjar vi renoveringen, tråkarbetet först.. Är inte så mycket för förarbetet, men det måste ju göras om man vill få det klokt..





Sen kanske är nu?

Skriver ett inlägg i alla fall :P

I lördags kände jag mig piggare igen. Gick tillsammans med lillsyrran till Levide IP, skönt med en liten promenad. Såg när Levide hade lite avslutning och spelade mot varanndra. Åkte på att ta lite bilder.
Hade tänkt åka in till stan framåt kvällen och umgås med Joel, men hamnade i Hörsne. Joel skulle vara hundvakt där, så då hamnade jag också där =) Jätte mysigt.

Sov kvar där. Blev en liten ridtur när jag kom hem. Upp på mallgårdsklint för att titta på Karlsöarna, eller ön.. Häftigt att kunna se så långt. Men ser dock inte så mycket, tallarna har växt lite under åren.. Men parkerar man hästen i en enrisbuske så ser man ;)

När jag skulle ta in Easy för natten kom han när jag ropa och knallade glatt med in i lagården. Han ville dock inte in i boxen. Tänkte att eftersom vädret var så stilla så kunde han ju få gå ut igen och få lite hö i hagen att mumsa på under nattens timmar. Då ville han inte riktigt gå ut heller. Orkade inte tjaffsa så han hamnade i boxen. Märks att han är rastlös nu när han går själv.. Måste lösa det här snart...




Jag gör det sen..

Tänkte skriva ett innehållsrikt inlägg, men jag känner att jag verkligen inte orkar.. Får pallra mig ut till hästen och lite frisk luft och se om jag piggnar till lite.




Bopparve och förkylning

Började känna av halsen lite igår.. Jobbigt. Åkte till Bopparve på kvällen för att rida Kalle. Så härligt att få va i lite riktig stall-miljö. Även väldigt skönt att få rida i ridhus, när regnet faller ner utanför. Gick mycket bättre att rida honom den här gången. Vågade testa lite mer och fick ihop honom bättre. Fick också lite beröm, vilket aldrig är fel ;)
Efter ridningen fick jag mocka lite och små fixa. Mysigt att gå runt bland alla fina hästar.

I natt har jag sovit jätte dåligt.. Nästan lite feberkänning. Halsen är värre och jag känner mig hängig. Får nog låta bli att rida idag. Vädret är inte så jätte lockande så jag ska nog kunna motstå. Hoppas halsontet försvinner snart och att jag känner mig piggare. Är så tråkigt att göra ingenting en hel dag, men att inte orka göra nått heller..






Lite bättre

Idag känns de bättre. Var lite (mycket) besviken över att jag inte fick låna shettisen. Men efter att ha flummat med Linn ett tag, ridit en mysig tur i skogen och träffat Joel en liten stund så känns det hela lite bättre, det löser sig på nått vis väl..

I morgon ska jag till Bopparve och rida. Ska bli kul =)






Jäklar också..

När jag äntligen fått pappa att gå med på att låta mig låna shettis, då går inte shettisens ägares barn med på det.. Så Easy får gå själv ett tag till. Hoppas jag kan lösa det på nått vis.. Känns lite trumpet faktiskt.





Tillbaka på ön

I går, sista dagen i sthlm, så åkte jag och Marika ut till Djurgården och promenerade där. Otroligt vackert, massa finna höstträd och frisk luft. Hade jag varit rik hade jag packat hästen och flyttat dit!

Promenaden var jätte mysig och när vi kom hem bakade vi en Vit choklad cheesecake, jätte mumsig blev den!

Är jätte nöjd med helgen, riktigt skönt att komma av ön och träffa syster ett par dagar =)

Hade tur och fick skjus av Joel hem till Levide, så jag slapp åka buss =) Väldigt trevligt.
Hemma upptäckte jag att min ädla springare har blivit jätte fluffig! Han har satt massor av vinterpäls nu dom här få dagarna jag varit borta, så nu är han en riktig pälsboll ^^

I morgon är det akademiska på Ekeskogs som gäller och förhoppningsvis ska jag hämta Melizza, shettisen (som jag kanske berättat om..?), nån gång den här veckan så Easy slipper gå själv.




Shopping-dag

Varit på stor shopping med Marika idag =)

Hittade ett par svarta stövlar på Skopunkten. Sen hittade jag en petrolfärgad kofta med en liten pälskrage (som man kan ta bort om man vill) och en svart väska på H&M. Marika hittade en jacka hon ville ha, så min födelsedagspresent till henne blev ett bidrag till den.

Ikväll ska vi äta mat alla tre (jag, Marika och Stoffe) och se på fotboll på tv (Sverige möter Danmark). Ska bli mysigt.




På plats

Nu sitter jag hemma i systers lägenhet och har det riktigt mysigt.
Dagen har varit jätte bra!
Började dock inte så jätte bra på båten, blåste rätt mycket. Kändes som att det skulle bli en väldigt låång resa när jag inte mådde så bra. Men jag lyckades slummra till lite och när vi kommit ut på havet så var det betydligt lugnare, så de gick fina fisken ;)

Marika mötte mig vid centralen och så tog vi oss hem till henne så jag kunde hämta andan lite och fräscha till mig lite efter resan. Tycker jätte mycket om lägenheten, den är jätte mysig.
Blev lång promenad i sthlm och nån kik i nån affär.

Paj till kvällsmat och senare lite popcorn och cheesballs =)

Underbar fredag =)




Hej då!

Nu åker jag in till stan. Vet inte hur mycket internet jag kommer ha tillgång till nu i helgen. Men på måndag eller tisdag när jag är hemma så lär det bli bloggande =)

Ha det bra!

Snart bär det av!

Ja nu är det inte länge kvar tills jag åker till sthlm och får träffa syster =)
Började packa lite smått idag, i morgon packas allt (ska bara hitta en bra väska att packa i..) och så åker jag med mamma och lillasyster till stan där jag ska sova torsdag natt, och på fredag morgon reser jag över havet. Kommer hem på måndag eftermiddag. Ska bli en härlig helg som jag verkligen ser fram emot!

Red ut en sväng i skogen med Easy. Han var pigg och glad. Mötte Vonna och Odur i skogen så vi gjorde sällskap hem. Fick en riktigt trevlig pratstund. Fick några uppmuntrande ord om Easys skolning. Tur att jag har Vonna som ser hur vi utvecklas, glömmer ibland själv bort att vi kommit framåt med all träning men Vonna är duktig på att påminna mig. Och det är precis vad som behövs höras då och då för att hålla motivationen uppe ibland.


 


Torgdagen

Har kommit hem från Hemse. Kollat lite på torgdagen. Inge nytt diräkt.. Kommer ihåg när man var liten och den här dagen var en av årets höjdpunkter =)

Riktigt tråkigt väder i förmiddags, men nu har solen skrämt bort nästan alla molnen. Ska pallra mig ut till hästen och rida en sväng, sen blir det nog ut och springa lite också. Får passa på medans vädret är trevligt.

skriver nog mer senare..




Friska havsvindar

Upptäckte när jag vaknade att jag hade träningsvärk från gårdagens ridning ^^ I mage, armar och lite rygg. Men det är en sån där behaglig träningsvärk, det gör inte ont så fort man rör sig men det känns att kroppen har fått jobbat lite.

Blev nöjd med min klippning =) Skönt att ha luggen tillbaka. Resten av håret fick en ordentlig toppning och lite uppklippning.

Nu är resan till sthlm bokad, wiiie! Ska bli så kul, saknar syster..

Tog en promenad i visby, lite roligare att gå där än här hemma. Gick ett varv runt ringmuren typ. Blåste friska vindar vid havet, härligt att andas lite hav. Helt underbart promenadväder, solen värmde härligt.





Dags att åka

Nu lämnar jag landet, för att återkomma hit i morgon eftermiddag..

Ikväll ska det bokas biljetter till sthlm med syster :D



Kort vistelse..

Japp snabbvisit hemma igen känns det som. Åkte ju till Linn i går och sov kvar där. Sen åkte jag från henne till Bopparve i Eksta. Fick rida Kalle och har gjort galoppombyten för första gången =D Väldigt annorlunda mot Easy att rida, lite bättre fart och bjudning på Kalle. Var jätte kul. Får se när jag kan komma dit nästa gång.

Nu är jag hemma och ska snart gå och hämta Easy och träna honom en liten stund, sen blir det väl in i huset och packa och duscha och sen brumma in till stan, hem till Joel och Per för att stanna där över natten.

Och tisdag, klippning!! Och kanske ett litet besök på Cubus (har 30% på en vara).

Sen blir det hem och lasta Easy och åka till Ekeskogs.

Fullrulle hela tiden känns det som just nu.




Hemma igen

Men bara en liten stund..
Helgen försvann snabbt.. Men den har varit bra =)

Bokade klippning, så på tisdag är det dags! Frågan är vad jag ska göra med håret.. Lite hjälp?
Hittade en underbar jacka också, för 200 kr på Cubus. Ska se om jag kan slänga in en bild på den nån dag.

Mycket folk på jobbet i lördags. Kändes som att vi var en för lite, men de löste sig på någe vis ändå så att vi hann med allt vi borde.
Åkte sen till Joel och Pers nya lägenhet. Lite tomt på möbler, men den var väldigt fin.

Idag var det lite lagon med folk på jobbet och stängningen gick ganska snabb.

Missade Levides sista match (i Fardhem). Men hann åka till Västerhejde för att se IFK-Dalhems andra halvlek. Regn och rusk var det, och smockat på parkeringen! Matchen var jätte spännande, stod och hoppade sista minuterna medans jag pratade med mamma i telefon. Levide vann sin match, men tyvärr gjorde Dalhem det också, trotts att IFK tryckte på jätte bra. Så Det blev ingen Serie seger för Levide i år. Grattis till Dalhem som knep den.

Longerade Easy en liten stund i mörkret och nu sitter jag och väntar på att torktummlaren ska bli klar så jag kan åka till Linn och sova där.

I morgon ska jag till Bopparve och kolla av lite och se hur det blir med ridnigen av Kalle. Ska bli spännande!




In till stan

Nu har jag gått upp, matat hästen i hagen, gjort mig i ordning och ätit frukost. Nu ska jag bara kolla så jag får med mig de jag kan behöva i stan, sen är det bara att tuta och köra.

Tänkt boka klipptid idag, så nu, snart, måste jag bestämma hur de ska klippas.. Luggen tillbaka, men resten? Ingen aning..

Nej nu måste jag fixa klart. Hörs i morgon kväll, om jag inte råkar få tag på nån dator att knappa lite på tidigare.



Att få en röd blomma betyder:
"Jag längtar efter dig"





Lägg dags?

Klockan är bara lite över tio och jag är redan redo för att krypa i säng. Eller rättare sagt, sova, för jag ligger redan i sängen. Har sett klart SATC säsong 3 och ätit popcorn. Känns lite skumt.. Men rätt skönt. Ska nog läsa en stund (och vips så kommer klockan inte vara så lite längre..). Och i morgon blir de ingen sovmorgon så de är ju inte helt fel att komma i säng skapligt.

Att få en mörkröd blomma betyder:
"Jag väntar på dig"





Fredag

Än så länge har de varit en bra fredag. Red en sväng på förmiddagen med Marie och Alvis. Väldigt trevligt. Vi brukade rida ihop väldigt mycket förut, men nu var det länge sen sist. Har inte haft samma tider riktigt..

God mat till lunch, kyckling och potatis i ugn, smaskens.

Målat lite fönstrar.

Och nu sitter jag på mitt rum och häckar.. Kallt ute, men väldigt fint väder. Ska nog sparka ut mig själv på en liten jogging och promenad sväng. Får passa på medans solen ännu står högt och kan skicka lite värmande strålar över trädtopparna.

I helgen är det jobb på Skafferiet som väntar. Både lördag och söndag. Men som tur är så har Joel precis börjat flytta in i sin lägenhet i stan, så jag kan sova där och slippa köra en massa fram och tillbaka.

Fotboll i helgen. Gotlands fyran avgörs. Synd att jag missar sista matchen, men mamma får hålla mig uppdaterad.




Rastlös..

Känner mig rastlös. Vill göra något men kommer inte på något som känns vettigt..

Klippa mig vorre vettigt :P Men de gör jag helst inte själv.. Måste ta och boka klipptid nån stanns. Vill ha tillbaka min lugg. Sen vad som händer med resten av håret har jag ingen aning om..

Lite sällskapssjuk är jag nog också.. ^^





På/Av knappen

Var sitter den? Hade varit praktiskt att kunna trycka av regnet.. Väldigt mysigt med regn. Men jag kan inte måla fönstrarna då, eftersom dom måste va öppna. Och jag ska rida lektion, på utomhusridbanan i eftermiddag.. Fortsätter det så här så lär det inte bli nån lektion. Regnet får gärna vänta till en annan dag för mig.


Att få en rosa blomma betyder:
"Jag är förälskad i dig och är dig trogen"







RSS 2.0