Liten rapport..

Fotbolls träning ikväll. Missar den. Mitt knä är fortfarande svullet, men det är iaf bättre. Natten sön/mån sov jag inte så bra, jobbigt när man inte kan vända och vrida på sig som man vill utan att det gör ont. Nu gör det inte alls så ont längre och humöret börjar bli bättre, speciellt när man kan få klaga av sig lite här :P

Har fått tag i en guldfärgad cab till studentbalen, blir nog fint till min klänning :P Sen har jag och Linn fått en bal-kompis till, Emma i vår klass ska gå med oss, tror det kommer bli jätte mysigt.

I morgon ska jag iväg till Ekeskogs igen för lektion nr 2 i akademiskt. Hoppas att min häst är lastbar. Vi har fått ett litet tillskott i hagen, ett brunstigt western sto, så det är lite oroligt i "floken". Men det börjar lugna sig, så jag hoppas att Easy ska uppföra sig med lastningen. Tillskottet heter Fannie, 5 år, mörkbrun med vita tecken och har en jätte söt fluffig/ullig lugg ^^

Min dressyrsadel är utlånad på försäljning också. Ska sms:a ikväll och kolla hur det har gått med utprovningen. Har jag tur får jag den såld, annars blir det väl att hänga den på Dahrves..

Jag blir så trött..

Ska mitt knä aldrig ge sig? Troligen inte och det vet jag ju egentligen. Men än då.

Spelade träningsmatch mot Gotland Södra idag. Först hoppade knäet på slutet av uppvärmningen. Skulle skjuta ett långskott. Gjorde jäkligt ont men släppte ganska snabbt. Började på bänken, kom in efter en kvart (?) kanske. Gick bra att spela och det var riktigt skoj att vara på planen, i sitt gamla tröjnummer dessutom (!), och jag trivdes fint att spela i grönt :) När det var en halv minut kvar av första skulle jag lägga en frispark, då small/hoppade knäet igen, lite värre den här gången. Kunde inte spela mer den matchen, även om jag va lite sugen mot slutet. Men det hade inte funkat. Nu är knäet stelt och gör ont att böja. Bara att vänta några dagar på att det ska gå över.

Resultatet i matchen tänker jag inte säga, alldeles för tråkigt.. Men vi gjorde ett mål, fast det räckte inte.

Gotlands Ridakademi

Min lilla häst och jag lyckades ta oss iväg till Gotlands Ridakademi, Ekeskogs Gård, för lektion i tisdags. Gick jätte bra att lasta hemma, han gick på utan problem. När jag nästan var framme körde jag fel ^^. Visste inte riktigt vad det skulle va för skylt ner till deras gård. Jag trodde att Ekeskogs låg på samma som det som stod på skylten där jag svängde ner. Såg ut som det på kartan, men så var det inte. Kom som tur var ett ställe som jag kunde vända på. När jag var tillbaka på vägen jag svängt av från fortsatte jag en bit till och då kom en anna grusväg, med skylten Ekeskogs Gård..

När jag parkerat gick jag bort till ridbanan, där stod lite folk och Mariana som skulle ha lektionen red sin Bardot. Blev jätte trevligt bemött av en tjej som jobbar där som sa att jag kunde hämta och binda upp Easy vid uppbindningsstockarna utanför ridbanan.

Tanken är att vi ska va fyra st i gruppen, men en kunde inte komma. Så Lina, som jobba där, var med istället. Hon hade en isabellfärgad Welsh Cob, riktig mumsbit! Tanken med fyra st är att vi ska jobba två och två, alltså två st per häst. Efter en stund byter man häst (Två hästar och fyra människor jobbar på banan, sen byter man till de två andra hästarna). Hoppas ni fattar..

Jag hjälpte Elin med hennes söta apaloosa sto. Först skulle man få hästen att slappna av och sänka huvudet med hjälp av kapsonet. När huvudet var sänkt skulle man böja hästens hals åt något håll så att kroppen fick "banan-form", efter det skulle hästen lägga viktbakåt, på bakbenen, men inte backa. Det skulle göras åt båda hållen i både kapson och sen även med hjälp av bettet.

Tyckte det var lättare med Elins sto än med Easy. Easy var inte riktigt med på noterna, han kändes lite irriterad. Kan ha att göra med att han hade bett. Fick testa ett av Mariana. Tyckte att Easy svarade okej på kapsonet, hade nog gått lite bättre om han inte stressat över bettet.

Innan jag åkte hem passade jag på att fråga Mariana lite om stegring, vad hon har för komando på Bardot. Visade hur vi gjorde och hur långt vi kommit, hon tyckte det såg bra ut.

Var inga problem att lasta när vi skulle hem heller, bara att skicka på.

Easy var snygg i kapson :P

Pärla till häst

Borde egentligen sova nu.. Slänger in ett kort inlägg nu så berättar jag mer om de mesta i morgon eller nått.

Kom i väg till Ekeskogs gård i tisdags på lektion i akademisk ridkonst. Vi gjorde inte så jätte mycket, men det var en väldigt bra introduktion och det känns som att det kommer bli riktigt bra! Måste bara säga att jag är så tacksam över att ha en så snäll häst när det gäller transport. Berättar mer sen :P

Jag och Easy red på långritt idag, 2,5 h blev det. Inte världens bästa sadel för långritter precis..

Skulle ha tvättat bilen idag och städat rummet.. Fixsade lite i rummet men inte så mycket som jag borde.
Skrev några rader på mitt projektarbetet, måste verkligen skärpa mig med det nu!

Mamma fixar med balklänningen. Fick prova det första idag, känns riktigt lovande. Nu ska det bara hittas en cab att åka i..

God Natt *


Film..?

Funderar på om jag ska se film ikväll. Stort problem att bestämma vilken bara.. Kanske ska nöja mig med några Sex And The City avsnitt i stället..

Har inte gjort mycket i helgen. Jobbade igår, var väldigt lite folk, förutom precis när jag skulle äta, då kom en liten lunchrush..

Har flyttat Easy hem till Bulan nu. Jätte skönt med bra hagar, men det är väldigt jobbigt att ha dem på lösdrift. Easy blir så svettig efter en ridtur, han har ju så mycket päls, och det är inte direkt underhållande att stå och vänta på att en häst ska torka. Då är det nästan roligare att se träd växa. Måste försöka komma på nått smart system så det funkar. Skulle kunna sticka hem emellan, men jobbigt att cykla fram och tillbaka en massa. Känns lite jobbigt just nu.

Suck..



(Gjorde figurtårtor i skolan idag, här är mitt verk)



Borde skriva klart mitt PM som ska vara klart till i morgons nationella prov i svenska B, muntliga. Har ingen ro i kroppen för det. Har skjutit på det alldeles för länge, igen, som vanligt.. Just nu vill jag bara ut till hästen. Gick jätte bra igår när jag red. Men jag borde skriva lite till på det där jäkla PMet, så jag blir av med det. Längtar tills det är över.

På G

Nu är balklänningen på G. Jag och mamma har varit och innhandlat allt tyg idag. Hoppas att själva syandet kommer igång snart.

Ska ut och rida nu. Betydligt varmare och skönare här hemma än det var inne i stan, där var det rätt kallt och aningens blåsigt. Här i lilla Levide skiner solen och det är helt vindstilla. Känner på mig att Easy kommer vara rätt pigg, han har fått ledigt två dagar på raken nu. Har jag tur så kan han använda den energin till att arbeta lite med kroppen ^^.

Tjoho!

Lyckades komma iväg på träningen ikväll. Hade ingen tränare men de verkar vara ett ambitiöst gäng som vill träna, känns bra att det inte är ett gäng som bara lallar runt. Körde några olika övningar, lite match, jogg runt spåret och fem ryck i backen. Kändes bra, jag är inte den med sämst kondis ;)

Borde gå ut till hästen nu, men orkar egentligen inte.

Dubbelavsnitt med dom desperata husfruarna ikväll, jippi! ^^


Värdigt avslut

Sista dagen på sista lovet är snart slut. Känner att jag vill avsluta det här lovet med något hedrande, popcorn. Så får det nog bli.

Det här har nog varit mitt mest aktiva lov på väldigt länge (om man räknar bort sommarloven). Tror det är solen som har påverkat mig. Har jag inte varit ute på en promenad så har det varit en promenad/jogging tur. Kom fram till att det bara är en dag som jag latat mig riktig ordentligt. Jag mår riktigt bra av det här, sol och mortion, och ridning såklart. Om jag inte var så lat så kanske jag skulle ha blivit lite av en träningsnarkoman. Får se hur duktig jag kommer va nu när skolan börjar igen, brukar tappa lite ork då. Men kommer jag igång med fotbollsträningar så ska det bli lite mortion iaf.

Nej dags att poppa lite ^^

Invigning

Ja, invigningen av mina nya fina fotbolls skor blir troligen på tisdag. Ska göra ett nytt försök att komma iväg på min första träning. Ska eventuellt testa skorna lite i morgon, Mikaela har tjatat på mig i flera dagar att vi ska ut och lattja lite boll så ska se om tiden finns i morgon. Hon är bra söt den lille ^^.

Solen tog riktigt fint på matchen igår. Har fått färg i urringningen och i ansiktet. Fortsätter det så här så kanske man kan lyckas få en helt okej färg innan studenten, utan att fuska med solarium :P

På onsdag ska kanske jag och mamma åka in till stan och köpa tyget till min balklänning. Ser fram emot när det börjar sys en massa.

Hoppsan..

Det var inte tänkt eller planerat alls.. Ändå följde den här x2 med mig hem:



Nu blir jag illa tvungen att pallra mig iväg på nån träning ^^

Levide-AIK match idag. Levide 12-0 :P

Köpte den mysiga grå tröjan på Bikbok också, plus att jag hittade en skjortklänning (skulle jag vilja kalla det för iaf) som ockå fick följa med hem. Känner att jag gillar att shoppa kläder och skor allt mer, väldigt farligt för ekonomin :P

Sömntuta/Latmask

Tänkte skriva ett fyndigt inlägg igår kväll, men jag somnade ^^, hoppsan :P

Jobbade igår, var massor av folk. Jag som trodde att det skulle bli en relativt lugn dag eftersom jag vaknade av ett stilla regn som smattrade mot rutorna, tji fick jag.. Men det var kul att jobba lite, kändes bra att göra lite vettigheter.

Pappa och Jimmy bytte till sommardäck på Opeln innan jag åkte till jobbet, så snart kommer snöstormen, jag är nästan säker på det.

Nej, nu har jag latat mig alldeles för länge, som vanligt, dags att ta en liten promenad/jogging runda!

Sol, sol, sol!!

Jag blir så pigg och glad av allt solsken! Har precis kommit hem från en promenad/jogging runda i skogen på ca 45 min. Känner mig riktigt duktig, så nu är det väl okej att proppa i sig lösgodis, eller??

Börjar bli dags att ta en liten runda med hästen också. Har dock ingen aning om vart vi ska ta vägen. Skogen eller skogen kanske?

En annan trevlig sak är jag helt plötslig blev rikare, såg på min deklaration idag att jag får tillbaka en trevlig summa pengar, aldrig fel. Nu känns det ännu mer lockande att gå till Bikbok och se vad det finns kvar för reagrejer!




En bra dag

Idag har varit en riktigt trevlig och mysig dag. Åkte in till stan en snabbis med Madde. Skulle hämta mitt mönster till balklänningen som  kommit :D Sen hörde jag rykten om billigt lösgodis på obs, 3.9, helt okej om du frågar mej (fint rimm va :P). Gjorde ett litet stopp vid Bikbok för att spana in deras super rea. Köpte en jätte mysigt kortärmad tröja för 50 kr (49,50 om man ska va exakt). Provade en grå stickad tröja med korta ärmar, ångrar nästan att jag inte köpte den, vet dock inte när jag skulle få tillfälle att använda den. Funderar på att gå införbi där igen på torsdag innan jag börjar jobba. Finns den kvar så finns det en risk att jag köper den :P






När jag kom hem red jag Easy på ridbanan. Började med att longera lite. Mest för att se hur han gjorde med galoppen. Det som var ganska intressant var att högergaloppen som han aldrig använder under ridningen var den som gick bäst under longeringen. Red en stund efter det. Jobbade lite med flyttningar på volten och traven. Kan säga att traven gick inte alls bra idag. Lite besviken, det gick ju faktiskt ganska bra sist vi träna. Men idag ville han inte alls gå fram, lyckades dock till slut få det lite bättre. Få hoppas att det går bättre nästa gång, longeringen gick iaf prima =)

Bara 1 år kvar

Ja, då var det bara 1 år kvar av mitt tonårsliv ^^. Kanske man skulle ta och leva loppan nu detta sista år, ta igen allt jag "missat" av att vara en tonåring. Känner att jag varit nästan lite för snäll och lydig ibland :P

Dagen har varit jätte mysig. Dock tidig morgon, men det var trevligt det med. Gick upp kvart över sju. När jag kommer ner står det ett stort paket på köksbordet. I det stora paketet låg ett par bruna ridbyxor (som jag valt ut själv :P), en vet regnkappa med svart mönster på och en jätte mysig vit stickad kofta.
Kl 8 begav vi oss (jag och pappa) mot stan, fotboll på G. Levide - Dalhem. Kom fram till Rävhagen (där dom skulle spela) vid 8.50. Matchen börjar 10 (så går det när man har en pappa som är tränare). Tog en promenad på ca 45 min och kom lagom tillbaka för att slippa vänta så jätte länge på att dom skulle börja. Emelie, Jossan och Cilla var där, så jag slapp bli ensam, trevligt sällskap. Levide förlorade med 0 - 1, inte rättvist (fast det är det väl nästan aldrig när "ens lag" förlorar :P).

Kom hem, slappade lite och vid tre kom mormor, Jimmy och Emelie på fika med resten av familjen här hemma. Glass, grädde, banan, maräng och varm chokladsås, riktigt smaskigt. Jimmy och Emelie blev kvar till kvällsmaten också, Ädelostpaj och Skinkpaj.

Fick ett trevligt samtal av Marika och hennes present, resa till sthlm med boende på hennes och Stoffes soffa ^^. Ser fram emot det, blir att spara massa pengar så man har råd att shoppa lite. Av Jimmy fick jag pengar till Twilight DVDn som inte kommit ut än. Mormor gav ett kakfat med tre våningar. Av Mikaela fick jag ett Disney macka- och voffeljärn och två böcker. Sen fick jag parfymen Paris Hilton Can Can. Tror jag täckt av det mesta i present väg,

Skulle iaf vilja sammanfatta denna dag som riktigt lyckad (bortsätt från matchresultatet) och mysig.

Påsklov!!

Påsklovet kom till sist! Hoppas på att det fina vädret håller i sig. Börjar bli dags att gå på jakt efter en vårjacka snart, om jag inte skulle få en i födelsedagspresent, men jag tror inte det.
Jag och några till ägnade oss åt lite kylskåpspoesi idag på svenska B lektionen. Blev en hel del härliga "poesier" ^^.
Min lilla pållehäst har varit jätte speedad efter helgen, troligen eftersom han fick stå två dagar på raken plus vårvädret. Men nu tror jag han har sprungit ikapp sig själv. Han har sprungit som en tok hela veckan på våra ritter, lättsken. Tur att man har en snäll häst som man kan få stopp på ändå ^^.


God Natt *


RSS 2.0