Ingen städning!

Idag har jag varit helt befriad från städningsarbetet. Väldigt skönt! Men sovmorgon blev det inte iaf..
Fick pallra mig upp 8.45 för att hinna åka med till Hemse för att kolla på joggingskor och sen se när Mikaela skulle spela fotbollsmatch mot P18 i Fardhem.

Hittade ett par skor, men hjälp va fula joggingskor kan va! Hittade inga i min smak, men sen hitta mamma ett par promenadskor som var jätte sköna. Vi köpte varsitt par ^^ Ska se om jag hinner och orkar inviga skorna i morgon.

Innan matchen började gick jag och mamma en mysig promenad i solen. Blev nog runt 45 min tror jag.
Matchen var jätte kul att se. Tjejerna vände ett 0-2 läge till 3-2. Mikaela gjorde kvitteringsmålet (2-2), jätte kul! Kände mig lite stolt vid sidan av planen då =)

Sen har vi i familjen varit nere vid husvagnen och satt upp förtältet. Var mysigt att komma ner till stranden och fot/benbada lite. Var nästan lite sugen på att bada först, men efter att ha vadat ut i vattnet (hade inte badkläderna på då) och vaderna domnade bort så kom jag på andra tankar ^^

På kvällen blev det en lite barbackaritt, väldigt mysigt. Och när jag kom hem väntade grillat till kvällsmat, mums!

Avrundade kvällen med att se Guld Kompassen med Mikaela. Gillade den filmen =)

Och nu sitter jag här, framför datorn och muppar. Funderar på att sätta på ett SATC avsnitt innan jag ska sova..

Städning utan slut..

Var ett tag sen sist nu. Studentmiddagen var jätte trevlig =)

Måndag och tisdag har jag städat i flygen nere på förmiddagen och hjälpt till med hö-körningen på eftermiddagen. På tisdag kväll brumma jag med Opeln till Grötlingbo och hade en jätte mysig kväll med några vänner =)

Onsdag började jag städa uppe i flygen (Där farmor bodde), cyklade till Levide IP och kollade lite på agility-tävlingarna och efter det blev det en liten fika hos mormor.

Torsdag, mer städning uppe i flygeln och sen iväg på sista lektionen på Ekeskogsgård.

Idag, mer städning.. Kanske skymtar ljuset i slutet av tunneln, men är inte säker. Är prylar överallt som jag inte vet vart dom ska va, slängas eller sparas..

I morgon ska jag på hemse och kolla efter ett par joggingskor =)

Fest

Om ca två timmar droppar väl folket in. Tror det mesta börjar bli klart, förutom mig själv.. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig.. Men det brukar lösa sig.

Har hunnit sola en stund idag, väldigt varmt och väldigt skönt.

Magen kurrar, ska nog mätta den lite, dröjer ännu innan kalasmaten får röras..


Lillasyster

Hade jätte trevligt och kul på midsommarafton, hoppas ni också hade det.

Idag har det blivit en "umgås med lillasyster-dag". Mamma och pappa inte hemma så vi åt lunch ihop. Sen fick jag sällskap när jag red, då cyklade hon med och Zicco fick ut och springa lite. Nu fixar vi pizza till kvällsmat och sen ska vi äta lite godis och se på film =)

Midsommar

Glad Midsommar på er allihopa!! Hoppas vädret håller i sig och alla får det härligt =)

Fixade mer inför söndag igår. Bakade paj med mamma och städade i salen och salongen. Idag ska det bakas cheescakes och sen fira midsommar så klart!

Städa..

Ska hjälpa mamma och städa i huset, i fall vi behöver sitta inne på söndag. Kan ju trösta mig med att det är bra städ-väder. Hade det varit sol och fint så hade det känts lite mer motigt.

Pappa har fått en ny rauter (i tisdags), nu ska den bara kopplas in så kan jag flytta upp till min data igen, och kanske lyckas slänga in lite bilder här. Saknar att sitta uppe vid min, den är betydligt snabbare. Det frestar på tålamodet att sitta vid en data som gör saker i sin egen takt.


(Hitta en gammal bild på den här datan..)

Liten ridtur

Blev en liten ridtur ikväll. Kom i väg vid 22. Tyst och lugnt i skogen. Pigg och glad häst. Och tillräckligt ljust för att se klokt. Jätte mysigt.

Blir inge jobb i morgon. Lite synd, behöver pengarna. Samtidigt behöver jag hjälpa till med en del här hemma inför söndag. Och så är jag ju förkyld så det var nog lika bra ändå =)

Lite jobb

Har jobbat idag 7 h, en lugn dag. Ska jobba i morgon med, fast lite kortare dag, 5-5,5h. Ska iväg med hästen för sista lektionen i Hede.

Match idag, Levide-Dalhem. 4-1, Levide gjorde två mål under dom första 7 min, så Dalhem kom av sig lite. Jimmy gjorde andra målet, riktigt snyggt. Han kan han! I andra var Dalhem lite mer på hugget, speciellt efter att fått in ett mål. Men det räckte inte för att knäcka Levide som nu gått upp i serieledning. Och där kommer dom hålla till ett tag eftersom det blir lite sommar ledigt på fotbollsfronten.

Sommar!

Ja idag är det faktiskt sommar! Solen skiner och det är varmt ute, känns jätte bra.

Har varit ute och joggat och promenerat nu på förmiddagen, jätte skönt. Har velat ut nu i flera dagar men har hållt mig lugn pga förkylningen. Känns skönt i kroppen nu efteråt när man fått tömma ur lite energi.

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag göra mig i ordning för att åka in till stan.

Förkyld..

Har åkt på en liten förkylning.. Jätte jobbigt men det går väl över snart kan man väl hoppas.

Snart midsommar. Ska fira hemma vid Mia. Ska bli kul att träffa henne igen, var ett tag sen känns det som. Sen ska jag ha min student middag på söndag. Och så kommer Marika hem :D Ska bli kul.

I morgon bär det av till staden. Lilla Opeln ska med. Hoppas han klara det, delen som ska bytas har nämligen kommit och det ska fixas kl 14. Lite jobbigt om bilen inte klarar färden.. Ska iaf bli skönt att köra en bil som inte får motorstopp när man ligger och kör, lite jobbigt faktiskt. Men anledningen till staden-färden är att vi ska fira farmors 91 årsdag!

Personalfest

Igår var det personalfest. Hade så jäkla kul, riktigt lyckat. Efter att vi roat oss med god mat och lite lekar så gick några styckna ut. Hamnade på Munken, och japp jag kom in. Lite skillnad mot Hamnplan, och hjälp va folk de var. Sommaren börjar komma igång.
Fick sova kvar i stan, jätte skönt. Sov i ett rum i lägenheten uppe vid Skafferiet. Väldigt trevligt att knata ner för trappen, in och äta frukostmacka i caféet.

Sen försökte jag fördriva tid. Gick till Åhlens och Coop, typ det ända som hade öppet. Sen promenerade jag ca en timme i innerstan, hängde ca en halvtimme på Skafferiet för att få upp värmen och sen gick jag till buss-stationen och väntade på mamma och pappa där ca en halvtimme. Månge timmar som skulle sysselsättas.

När jag blivit hämtad bar det av till Hangvar. Och vad gör man i Hangvar? Jo, ser på fotboll så klart! Jobbigt spännande match som tillslut slutade 2-2. Var nära att Levide skulle förlora med 1-2, en vi fick en straff när det bara var några få minuter kvar som Björn satt :D

Typiskt..

Min plan sprack.. Igår tänkte jag skriva ett fint inlägg med fina bilder från min och Linns härliga dag i staden. Men nu har routern lagt av så jag har inget internet upp till min data = jag får skriva på den gamla tröga nere utan tillgång till bilder..

Hur som helst så hade vi trevligt. Åkte vår sista tur med busskortet. Båda hittade varsin bikini, Linn två par fina skor och jag ett par solglasögon (!). Har aldrig varit en solglasögonsmänniska, men jag gillade dom och det var ett bra pris. Glass hann vi med också, super gott!

Kvällen var mindre härlig.. Skulle iväg med hästen på lektion. Sen men skulle hinna precis. Och det gick ganska snabbt eftersom jag hade Linn med mig som kunde packa åt mig =)
Kom iväg och det kändes bra. En liten bit innan gahms så dör bilens motor, när jag ligger och kör 70-80 med transporten. Fick rulla in där och lyckades parkera ekipaget. Linn blev hämtad av sin mamma där och jag bestämde mig för att ta risken och köra hem. Kom hem med hästen som såg smått förvånad ut, och bilen klarade färden hem till gården. Fick byta bil och köra dit utan häst. Kom 15 min sent, men hade sån tur att dom inte satt igång utan mig så jag fick njuta av hela lektionen.

Tycker Opel borde ringa nu och säga att dom fått hem delen som ska bytas. Frågan är nu bara om Bilen klarar en resa till stan..

Ikväll är det Personalfest, plus lite möte. Ser fram emot det =)

För vi HAR tagit STUDENTEN!

Japp, nu var det klart.. Nu då? Va händer nu? Det ska bli spännande och se.

Studenten var super! Speciellt middagen hos Thomas och utekvällen på Gute. Hade så jäkla kul! Dansade i flera timmar, med små korta luft-pauser. Nu väntar bara studentmiddagen med släkt och vänner. Efter det så är det helt slut, bara minnena kvar från underbara tider =)


För vi ska ta STUDENTEN!

I torsdags var det Säve som fick fira, i morgon är det Donner-dags! För det ser ut som att studenten kommer tillsist i alla fall. Känns som att det kommer bli toppen, rosor till vännerna är inhandlade, klänningen sydd och drickat är fixat. Det här känns jävligt bra :D

Såg klart Sex And The City serien igår. Vilken serie! Sista avsnittet så hann tårarna inte försvinna förren skrattet bubblade. Känns nästan lite tomt nu när det är slut. Jag vet att jag är lite fånig, men det står jag för. Får väl avsluta det hela med SATC filmen ikväll och sen kan man ju allti kolla om på serien ^^

Nu ska jag äta färsk Ravioli med spenat och ricotta och så lite tomatsås till det. Ska bli riktigt gott!

Blir väl en liten sväng till stallet sen, men troligen ingen ridning. Väldigt tråkigt väder och läskigt blöt häst, ingen bra kombination :P


Lite städ-dag idag

Har bytt gardiner, damsugat golvet, snyggat till i garderoben och jag lyckades till och med hitta ett skrivbord i ett hörn under en massa grejer^^

Mamma håller på att sy klart min studentklänning och själv har jag provsminkat lite, ser relativt lovande ut. Vet dock inte vad jag ska göra med det förbaskade håret..

Några förslag? det behövs..

I morgon ska jag brumma in till stan och äta lite glass (och umgås) med klassen, får se hur många som dyker upp. Men innan det ska jag svänga förbi Dahrves och hänga min fina dressyrsadel på försäljning där. Sen ska jag till ÖB och köpa lite små fix som jag behöver, hinner jag ska jag in på Åhlens och se om dom har nån billig fin väska som kan passa till student klänningen, annars får jag köra på den svarta.


Jaaa!

Pizzan har anlänt.. ^^

Väntar..

.. på att mamma och Mikaela ska komma hem, med pizza ^^. Har haft hela stora huset för mig själv idag, nästan iaf. Katterna har legat och drällt lite här och där. Skönt att få va lite själv ibland. Tog en liten jogging- och promenadrunda, 45 min tror jag det blev. Kändes som att det behövdes.

Har också varit ute och kört vagn med Easy, tror inte vi gjort det tidigare detta år faktiskt. Han var snäll och duktig. När matte råkade fumla med tömmarna (i skritt) och tappade dem så stannade han jätte duktigt på röstkomando så matte kunde plocka upp dem. Får nog ta och göra om det snart igen (kör turen alltså), det var så mysigt.

Magen kurrar, hoppas mamma och Mikaela kommer snart! ^^

Premiär

Åt min första glass på hamnen från glassmagasinet idag. Fast det var inte därför jag åkte in till stan ^^.

Åkte med pappa in. Gick från öster ner till kongresshallen för att se lite av Bine och Mias student (anledningen till att jag skulle in). Kramades och överlämnade varsin färgglad spindel till dem och sen såg jag när alla vagnarna åkte iväg.
När det försvunnit lite av allt folk gick jag och köpte min första "hamnglass", bägare med en kula päron och en popcorn. Kände att ett osäkert kort som popcorn behövde något säkert och traditionellt, som t ex päron. Hade inte så höga förväntningar på popcorns glassen och den var inte överdrivet god, men inte heller äcklig, lite intressant faktiskt. Kommer inte köpa popcornglass igen, då finns det andra smaker som är godare. Jag tycker popcorn gör sig bättre som popcorn än som glass.

 

En riktigt härlig dag :D


Snart slut

I morgon tar Säve studenten. Ska in och kram Bine och Mia, mycket mer än så hinns väl inte skulle jag tro.
Sen är det inte länge kvar tills jag själv tar studenten :D Ska i skolan på fredag sen ska vi inte till skolan förren på studentdagen, den 9/6 (tisdag).

Såg fotboll inne i stan idag. Levide mot FC Coopa. 2-0 till Levide. Hälsade på Farmor en kort stund innan också, var ungefär som vanligt.

Balen 2009

Åh, va roligt jag hade på balen! Var lite segt i början men när magar var mättade, musiken flödande och golvet vibrerande av diverse dansande skor då hade jag så jäkla kul :D




   


RSS 2.0