.



Rean

Haha, lyckad rea då.. Hittade inget jag verkligen ville ha eller behövde på rean. Jo, jag köpte en sak med 50% på, ett nagellack, kul liksom.. Men de var nära att jag köpte ett par skor som jag tänkte ha till nyårsklänningen, men de var inte riktigt rätt lila färg och dom svarta var dyrare.
Annars blev det lite inköp av nödvändigheter till flytten. Typ sköljmedel, tandkräm och tandborste, duschtvål.. Och lite annat bra och ha.. Och så glömde jag det viktigaste på inköpslistan, POPCORN, Får väl skicka bud med mamma i morgon ^^. Såg två matcher som Mikaela spelade, dom gick till final! Jätte roligt. Är lite sugen på att åka in och se. Samtidigt hade det varit skönt att få ha huset för sig själv ett tag.. Får klura lite på det helt enkelt.


Promenad

Äntligen lite halk- och snöfri mark! Tog en promenad bort förbi Levide kyrka en bit och hem. Duggregnade, men det gjorde inget. Så skönt att komma ut och röra på sig lite ordentligt. Blev nästan 1 timmes promenad.

Regnade mer och hade blivit rätt mörkt när jag gick ut till hästen. Fick ta till "ridhuset", ladan som har fri golvyta på 3,5x9 m. Inte mycket plats men funkar för trick träning och lite uppmjukning av kroppen. Gick igenom trickregistret, gick kanon =) Han är så duktig den lilla hästen ^^

I morgon är de mellandagsrean som gäller! Ska titta efter ett par skor till nyår, hittar jag inge kul får de bli mina svarta. Gjorde en skiss på klänningen jag vill ha, och mamma verkade gå med på den ;) Blir nog snyggt. Börjar dyka upp lite nyårs idéer, ser lovande ut.



Hej igen

Blev lite julledigt från bloggen.

Julen har varit jätte bra! Kul att få ha alla syskonen hemma, samtidigt. Fina julklappar och god mat.

Just nu sitter jag på en av mina julklappar här framför datorn, en ljuslila pilatesboll =)

Juldagskvällen(natten) var också jätte rolig! Så kul att få träffa alla vännerna.

Ska försöka ta mig in på mellandagsrean nån dag också. Lutar åt tisdag för då ska Mikaela spela fotboll i stan.



Har fortfarande inte fått nått smakråd:
 



.


Grattis Liten syster!

Liten syster har blivit tonåring idag, Grattis! :D



1 dag, 13 timmar, 18 minuter.

Inte länge kvar till jul! Ska slå in julklappar idag och så kanske det blir lite julgodis-bak.

Utgång med vännerna på juldagen, ska bli jätte kul! Längtar efter att få träffa alla härliga människor igen =)
Ska väl slänga nått öga i garderoben idag och se om jag hittar nått att ha på mig då. Hoppas innerligt att jag får nått snyggt i julklapp som jag kan få användning för ^^



Nästan julafton

Inte länge kvar. Men det var inte därför jag valde den rubriken :P

Jag hämtade mitt börjespaket idag! Min julklapp till mig ^^ Även om det inte var tänkt som en julklapp. Bäställde för nån månad sen, men en vara var slut så jag har väntat på den.

Nu ska jag ut och prova täcke på hästen :D



Hej mitt vinterland!









Ännu mer snö och cheesecake

Det fortsätter att snö. Så här såg hästens rumpa ut när jag tog in honom:



Resten av hästen var inte snöfri heller om jag säger så..
Hade ju tänkt jobba honom lite eller rida barbacka. Pga all snö så kände ingen av oss nån större lust att gå ut, så jag ryddade av lite i ladan. Inte särskilt stort utrymme men man kan gå fram och tillbaka lite. Så det blev lite öppna och sluta steg där som uppvärmning. Sen blev det lite spanskskritt. Efter det gick vi in i den stora boxen som finns där, 4x5 m skulle jag tro, fylld med massor av halm. Där tränade vi kompliment. Jag kan stolt säga att min häst har lärt sig kompliment. Ger jag komando så går han ner i kompliment större delen av gångerna. Inte helt perfekt men han kan det iaf =)

Pizzan var jätte god =)

Och jag bakade cheesecaken. Står i frysen nu. Får se om den blivit färdig ikväll, annars får jag vänta till i morgon med provsmakningen.

Här är den innan frysning:





Mer snö

Det snöar och snöar och snöar. Och så snöar det lite till.

Dagenstips:
Träskor i ca 15 cm djup snö, inte att rekomendera..


Igår hittade jag ett skrivbord på mitt rum, långt inne i ett hörn. Tänk va intressanta saker man kan hitta när man städar!

Har städat vardagsfarstun med pappa idag.

Hade tänkt träna lite akademiskt och trick med Easy idag, men sen blev jag så sugen på en barbackaritt. Får se om vad det blir. En kombination kanske?

Ikväll blir det pizza till kvällsmat. Mamma och Mikaela tar med hem från stan =)

I morgon ska jag med pappa till stan för att shoppa de sista julklapparna. Hoppas jag hittar allt.

På måndag ska Easy få stridsmundering, eller ja, skor med broddar och snösulor på fram hovarna.

Mitt börjespaket är skickat och borde dyka upp i Hemse snart =)

Och så ska det bakas en frusen pepparkakscheesecake snart nån dag, mums!



Vinterdag



Fick med Mikaela ut i snön. Hon fick fota mig och Easy lite, sen fick hon åka pulka efter hästen när jag red. Jätte mysigt.

Blev inga skidor denna dag, men jag har inte bangat ur!

 




VARNING!



I morgon har jag planerat att försöka ta mig ut på skidor!
Har inte åkt skidor på flera år, men blev så sugen när jag såg mamma ute.

För allas säkerhet rekomenderar jag er att hålla er borta från Orleifs ägor.
Jag garanterar INGENS säkerhet när jag är ute.



Bättre

Idag känns det bättre, lite täppt bara.

Tänkte skriva ut en bild på Easy och rama in, men vet inte riktigt vilken..

1.


2.


Vilken tycker ni?



Förkylning

Har nog en förkylning på gång.. Känner mig rätt hängig.
Har inte gjort nånting idag typ.. Känns rätt värdelöst. Tog en 30 min promenad på förmiddagen annars har jag suttit inne och frusigt, tills nu.. Nu börjar det bli varm i stället. Lite huvudvärk och ont i halsen.. Tänkte va tapper och jobba hästen en liten plutt stund, men jag orkar verkligen inte. Får se hur jag mår i morgon i stället. Känner mig inte direkt sjuk idag, bara rigtigt seg. Jaja, lika bra att ta förkylningen nu och va frisk över jul och nyår i stället =)



Snö!!


   

Snön har kommit till ön! Jätte mysigt, och det ryktas att den ska få stanna över jul, men man vågar väl inte hoppas på det för mycket.. ^^

Passade på att fota Easy lite i den lätt snötäckta trädgården i går förmiddag. Solen sken lite grann och det var jätte bra fotoljus. Det kunde dock ha fått lov att vara lite mer snö.. Men men..
Vid lunch åkte jag och Linn in till stan för lite julklappshandel och fika. Jätte mysigt. Blev en varmchoklad och en cheesecake på skafferiet, mums! Lyckades hitta lite julklappar, det var dock betydligt lättare att hitta massa saker till sig själv!

Idag blev det en mysig ridtur i snön. Jätte mysigt. Easy tyckte tydligen att det var skit kul att galoppera i snö och bjöd på att jätte fint bocksprång så matte tappa stigbygeln ^^ Men jag lyckades fiska tag i den innan vi skulle sakta av. Gjorde sällskap med mamma och Zicco en bit också.



Julbord

Ikväll har jag blivit bjuden på julbord av Skaffriet. Var jätte mysigt och trevligt, som vanligt när man umgås med dom därifrån.
Blev dock drygt 1,5 t dötid efter för mig, i väntan på buss.. Men Hanna var jätte snäll och höll mig sällskap medans hon väntade på några vänner som var på bio. Promenerade runt typ 1 t och satt på McDonalds typ en halv. Var mysigt att bara strosa runt och prata.

Tänkte försöka få nått vettigt gjort med hästen. Tänkte jobba öppnor och slutor från marken. Men jag kände mig bara allmänt frustrerad, så jag gav upp efter ett tag.. Gick över till att träna trick, vilket gick betydligt bättre! Easy gick ner i kompliment två gånger. Han har fattat vad jag vill, så det känns jätte bra =) Tur att jag har lilla hästen som piggar upp!



Lekt händig

Fått jobba lite idag, på gården. Skönt att vara sysselsatt. Förmiddagen hjälpte jag till att kasta ner lite (ca 50 st)halmbalar och byta vinterdäck på opeln.

Efter lunch bar jag och pappa in grillen i pannrummet (Tidigt, jag vet ^^) sen har jag fått kört traktor. Kul kul :)

Får se vad som händer ikväll. Kanske kan övertala lillasyster att se på en film, de är ju fredag, igen.



Kalas fika!

Kalas fika, på en onsdag, utan något att fira. Det finns en enkel förklaring. Jag har varit hos mormor. Där bjuds det alltid på något gott! Läsk, bulle och kaka. Hjälpte pappa att lassa löven i skopan, riktigt träningspass för musklerna, och när vi var klara bjöd mormor oss på fikat.



Ett datum

Nu finns det ett datum också på när jag ska till Ekeskogs, 7 januari. Lite mindre än en månad dit! Känns inte helt verkligt än.

Blev en promenad idag med. Gillar förmiddagspromenader. Tänkte städa och fixa lite i eftermiddag, men pappa vill ha hjälp att köra bort mormors löv och så ska hästen tränas. Får väl plocka lite på rummet ikväll i stället.



JAAAAAA!!!! :D :D

Jag och Easy ska till Ekeskogs i Januari och bo där 3 månader, jobba och träna. Ska bli så underbart!

En till härlig sak är att Easy gick ner i kompliment (ner på båda framknäna) idag när vi tränade trick, känns som att vi skulle kunna få kläm på det till slut.

Är så glad just nu, kan inte riktigt sluta le :D



Katter

Nu gick sista katten.. Antar att det är dags att försöka sova då. Har haft både Sissel och Zimao i sängen. Mysigt =)

Blev en promenad idag, jätte skönt. Dock väldigt grått och tråkigt väder.. Blir väl en promenad i morgon med skulle jag tro.

Jobbade hästen. Börjar få rätt bra koll på det mesta från marken, men va svårt de ska va från ryggen då! Bara att jobba på och inte tappa tålamodet antar jag.

I morgon följer jag nog med mamma in till stan. Hinner förhoppningsvis träffa Linn då =)

Ca 16 dagar, 0 timmar, 57 min kvar till Julafton!



Andra Advent

Hade lyckats knappa in ett litet inlägg, men på något dumt och onödigt vis lyckades jag få bort allt.. Bara att börja om..

Hade nästan glömt bort att det var andra advent idag.

Har inte hänt särskillt mycket sen sist. Hästen har varit överspeedad och underbar. Varit på besök i staden. Bakat skinkpaj. Sett lite på TLW (länge sen sist). Klappat katten.. Intressant och spännande liv jag har just nu.. Får nog ta och ändra på det. I morgon. Eller nått.. Ny vecka, ny start. Eller vad säger ni?



Film-mys

Sitter och ser film på datorn med lillasyster. Mysigt. Just nu har vi dock en liten paus för att införskaffa popcorn. Gillar att se film med henne, ända syskonet kvar hemma så man får väl hålla ihop lite.

Idag har jag kört traktor, lite kul och lite läskigt ^^ Jag och pappa skulle köra bort alla jobbiga löv i trädgården.

Blev en mysig barbackatur med Easy sen, i dagsljus! När vi gav oss iväg iaf.. Tänkta ta lite ledigt från träningen nu över helgen. Bara mysiga skogsturer. Vill inte att han ska tröttna, och inte jag heller för den delen.. Då blir jag bara frustrerad och då funkar ingenting. Men nästa vecka fortsätter vi att jobba.

Nu kommer popcornen!! Hej då!



Vaccinerad

Fick min vaccinspruta mot influensan idag. Är lite spruträdd, men Cathrin som gav mig sprutan, gjorde det snabbt och bra. Hann inte ens bli nervös. Så nu har jag det av klarat.

Jag och Easy börjar få kläm på öppnorna och slutorna från marken nu. Känns bra. Nu ska det bara förbättras under ridningen också. Är väl bara att kämpa på. Om jag kommer till Ekeskogs nästa år så vill jag att jag och Easy ska ha kommit så långt som möjligt för att få ut så mycket som möjligt av vistelsen där.

I morgon ringer dom säkert!



Alan Tudyk

Sitter och ser på Dollhouse med Mia. Alan Tudyk är ju en sån härlig skådis! En av mina favoriter, helt klart!

I morgon! I morgon ringer dom säkert.. Så har tankarna gått nu flera kvällar i rad.. Vill ha besked om Ekeskogs, är så nyfiken.



Telefonövervakning

Telefonen ständigt tillgänglig. Mailen kollad så ofta som möjligt.

Har inte hört nått från Ekeskogs än.. Är så spänd på det hela. Vill bara få ett mail eller telefonsamtal så jag vet vad jag har att vänta mig.
Drömde till och med i natt att jag fick besked. Ett jäkligt bra sådant ;) Får väl fortsätta att vakta telefonen och mailen.

Vänta.. och vänta.. och vänta..


Får väl tidsfördriva lite istället för att sitta här och stirra på den toma inkorgen. Får pallra mig ut och räffsa nått löv och rasta hunden som jag lovat.



Lussebak och julmusik



Har bakat lussebullar och lyssnat på julmusik med mamma idag, jätte mysigt <3 Nu börjar julkänslan komma lite smygande!

Håller på och läser sista Twilightboken. "Breaking Dawn", eller "Så länge vi båda andas" som den så dumt är översatt till här i sverige.. Har inte kommit så långt så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den än..



RSS 2.0