Om jag kunde drömma..

.. Ja nu med boken "Om jag kunde drömma" (Även känd under sin engelska titel "Twilight") i min hand så kan jag verkligen drömma mig bort. Vet inte hur närvarande jag kommer vara under den tid det finns sidor att läsa mellan dess ljuva pärmar.


Fotboll..

Har börjat sakna fotbollen rätt ordentligt nu.. Har gått flera år sen jag sluta på grund av mitt knä. Undrar om knäet skulle palla med det nu. Är jätte sugen att börja igen. Har såklart inte tröttnat på hästar och ridning, det kommer alltid finnas i mitt hjärta och så länge jag har Easy så kommer jag fortsätta. Men lever man i en sportfamilj (som för övrigt inte alls är intresserade av ridning) så finns sporten (allrahelst fotbollen) runt omkring en hela tiden. Och jag gillar sport och saknar verkligen att träna. Känner mig så isolerad av det här vädret. Hade det varit bättre skulle jag kunna ut och jogga och lite för att tömma energi, men nu går inte det. Kanske skulle testa att börja med fotboll igen. Får försöka komma igång med hårdträning av knäet för att styrka upp det och sen se om det håller eller inte. Fast det är lite tufft att börja nu vid (snart)19 år efter flera års uppehåll. Viljan och envisheten finns, men kondisen är inte den bästa och absolut inte tekniken..




(Bild från http://user.tninet.se/~fxg297r/nep_damp_motorik.htm)


Varför kan inte livet vara enkelt?

Varför kan man inte bara knäppa med fingrarna så att alla problem löser sig..?




Cheescake

Hjälpte mamma att baka inför hennes födelsedag på torsdag. Gjorde en cheescake med vit choklad och citron i. Den blev jätte fin tyckte jag. Första gången jag bakar cheescake faktiskt. Är bara att hoppas på att den smakar bra också ^^ Upp till bevis på torsdag.



Ska börja läsa boken "Skuld" av Karin Alvtegen och när den är avverkad så är det bara att ge sig på nästkommande, "Saknad", "Svek" och "Skam". Massor av läsning nu, och mamma fyndar säker massa spännande och bra böcker på bokrean som hon ska in på i morgon. ^^

God Natt!

Kväll med Laxarna ^^

Sitter hemma vid Bine och muppar. Mia är också här så hela Lax-ligan är komplett. Har sett några roliga filmer och haft det allmänt mysigt.

Var föreningsbad ikävll. Simmade i 45 min i non stop. Jätte skönt att få röra på sig ordentligt. Längtar tills snön försvinner så man kan ut och jogga. ^^

Snart lov

Ja, snart är det sportlov! Massor av saker jag vill hinna göra, massor av folk att hinna träffa och alldeles för lite tid för en slapp och lat Jennie..
Börjar iaf redan i helgen, ska och hälsa på bror min. Ska bli trevligt. Sen ska jag nog åka in till Visby nån dag också. Träffa Bine och Mia. Linn ska komma hit så vi kan rida en sväng med Easy och Bulan. Rummet borde städas. Om jag är något smart (vilket jag tvivlar på.. :P ) så borde jag skriva på mitt projektarbete som ska vara klart den 6 mars.. Mycket arbete kvar där..

I morgon är det kursavslutning av Gutamåls kursen. Har varit kul tycker jag, även fast man har fått frusit tårna av sig när vi varit iväg på studiebesök.. Hoppas på MVG, tycker jag varit duktig och ambitiös, och så lämnade jag in en jätte snygg uppsats om gotländska ängen. ;)

Mikaela har fått i gång vår gamla tv-spelskonsol, SEGA. Gamla härliga barndoms minnen väcks när man spelar de lättsamma spelen, med grymt dålig grafik :P

Easy har varit jätte snäll och vi har fått massor av härliga vinterritter. Har nu ridit fyra dagar på rad i bara halsring och han har lyssnat jätte fint. Otroligt skönt att kunna rida ut så i alla gångarterna i full kontroll. Trick träningen går framåt och han kan Dansa och gå ner i Bugning från båda sidorna. Så kul att jobba med honom när han är så sammarbetsvillig.



Urch..

Var vid tandläkaren för nån vecka sen. Allt såg fint ut förutom att det var lite trångt för mina tänder och han undra om jag ville göra något åt det. Blev väldigt chockad, inte över att tänderna satt trång (det visste jag redan),utan att det här "göra någonting åt det".. Diskuterade ingenting och jag frågade inget. Har tänkt ganska mycket på det nu och funderat över vad "nånting" innebär.
Pratade med mamma ikväll om det och hon sa att man kunde plocka bort nån tand och sen troligtvis fixa till resten med tandställning, räls.. Nu är jag rädd, jätte rädd faktiskt. Jag fyller snart 19 vilket innebär icke gratis tandvård.. Jag är så rädd för att få räls, många av mina kompisar har haft det och man tänker inte på det. Det är inte för utseendets skull som jag är rädd. Jag är rädd för att leva med rälset, massa besök hos tandregleringen och kostnaderna. Samtidigt hade det varit trevligt att få snygga till tänderna lite, det är inget jag lider av nu men det kan kanske bli värre..

urch... :(


Ett mail

Fick ett mail, här är det:

"Så här är det, att inom det närmaste året ska fyra tunga positioner inom EU tillsättas: 
en permanent ordförande för Europeiska rådet, 
en representant för utrikes- och säkerhetspolitik, 
en talman för parlamentet, 
en ordförande för kommissionen 

I dagsläget är ingen kvinna aktuell för någon av dessa poster. 

Inte en enda av Europas miljontals kvinnor duger!

Om uppropet får minst en miljon underskrifter så måste EU-kommissionen 
ta upp frågan, enligt principen för deltagandedemokrati i 
Lissabonföredraget. Tycker du att det är hög tid att få in fler kvinnor 
på de högsta positionerna i EU, skriv under genom att gå in på länken 
nedan! 

Det går blixtsnabbt att gå in och registrera sitt namn och du ser direkt 
hur många som gjort detsamma. 

Skicka, om du vill bidra till förändringen, vidare till alla dina 
vänner och bekanta... 

http://www.femalesinfront.eu/default.asp?lang=gb&view=front "

Tycker ni borde skriva på också.


Tråååkigt..!

Det var då hemskt va livet kan vara tråkigt ibland.. Allt känns så tåkigt, och jag har inte lust att göra nått. Samtidigt så är jag så less på att bara sitta framför datorn och göra ingenting nästan hela dagarna.. Vad är det för liv liksom? Tur att jag har hästen så jag kommer ut några timmar iaf. Skulle behöven en spark i häcken eller nått att engagera mig i ordentligt, som jag tycker är kul..
Vädret är härligt nu, massa snö. Lite jobbigt när man ska cykla till bussen bara. Men jag har hellre snö än massa lera och slask. Våren kommer ändå inte förren typ april så då kan det lika gärna vara snö nu i feb och typ halv mars, det blir lerit så det räcker och blir över sen ändå.
En vecka kvar till sportlovet nu. Hoppas livet känns lite bättre då, så jag inte bara sover och deppar bort hela den veckan.

Alla Singlars Dag..

.. eller Alla Hjärtans Dag.. Känns rätt deprimerande på denna dag när man är Singel. Man riktigt känner hur ensam man är medans alla med partner gullar, myser och firar. Märker inte av det så mycket här hemma på landet, men det finns där i bakhuvudet hela tiden, och man vet att massor av folk hittar på något trevligt och romantiskt med sin älskade idag. Deprimerande för den ensamme men lyckligt för den med partner. Hade mer än gärna firat denna dag, om jag hade nån att fira den med. Just nu känns det bara som ett elakt påhitt för att trycka ner oss små ensamma singlar. Men jag får väl genom lida denna dag, den är ju trots allt bara en gång om året..




Trumpet..

Såg på Hockey ikväll, Visby-Roma mot Väsby. Fick se Visby-Roma förlora för första gången, hade klarat mig utan att få se nån förlust men det är väl det oundvikliga antar jag. Visby-Roma var helt klart bättre och mer värda segern. Vid matchens slut stod det 3-3 så det blev förlängning, 3-3 efter den med så då blev det straffar där dom förlorade med ett mål. Tråkigt, dom spelade mycket bättre, men det är sånt som händer.

Var nått mer jag skulle skriva om, men det har jag glömt ^^

Försök till plugg..

Madde kom hem till mig en sväng. Tanken var att vi skulle plugga, och tanken var god, dock blev det inte så mycket jobb utfört.. Skrev iaf några rader och letade lite information till mitt projektarbete, som har legat undangömt alldeles för länge.
Istället för att plugga så såg vi Twilight ^^. Har sätt den filmen lite för många gånger nu tror jag, men jag gillar den ändå.

Blev ingen ridning ikväll så jag mockade och tränade trick. Easy var väldigt ambitiös och samarbetsvillig. Bugning från vänstersida går hur galant som helst nu. Ger man kommandot kan man sen ta nått steg tillbaka och bara njuta när han själv går ner i en fin buga. Tragglade lite från högersidan också. Det är så nära att han klarar att gå ner själv men vill inte hålla upp hoven så länge som det krävs. Men tids nog ska väl det också gå. Började också träna in ett helt nytt trick, Dansa. Och när jag vill att han ska dansa så vill jag helt enkelt att han snurrar runt ett varv.



(Kass bild, men det går iaf att fotografera buga-tricket själv nu ^^)

"Bonden på uppdrag"

Har fått leka lite Bonde idag. Tur var nog det för då kom jag upp ur den förbaskat sköna sängen. Pappa väckte mig vid kvart över tio ungefär. Han hade jobbat i skogen nu på förmiddagen och när han var på väg hem med ett lass och skulle över ett litet vatten drag så körde traktorn fast. Pappa lät mig köra den stora nya traktorn (Köpt i höstas nån gång), som jag aldrig ens suttit i. Men det är lättast att köra den som ska dra upp så det blev en liten snabbkurs i hur den funkar. Väldigt läskigt att bli lämnad själv i en stor traktor med massa spakar, pedaler och knappar, men det gick bra.
Har gjort det förut men då var det på en stor åker och så var det lilltraktorn som skulle dra upp den stora och den lille har jag lite bättre koll på hur den funkar. Nu var det mitt inne i skogen med en massa tallar i vägen plus att den stora har en lastare fram som är lite ivägen..
Men som sagt det gick fint och sen fick jag köra i den stora hem själv, med pappa före.




Lilltraktorn ^^

Gunatt siv gutt

Tänkte bara hälsa Gunatt till alla. Har haft Gutamål på schemat idag och ska ha det nu i två veckor, så vem vet vilka konstiga ord som kan dyka upp här. Ska lyssna på dom känsloframkallande låtarna nu och försöka sova.

"Nå gar ja ti dråimars land"




(Bilden från http://www.jagareforbundet.se/)

Känslor

Så underbart att se Twilight på bio. Fångade upp massa nya detaljer och filmen blev ännu mer fängslande och fascinerande.

Lyssnar just nu på låten Bella's Lullaby med Carter Burwell från filmens soundtrack. Många känslor som kommer smygande. Lättnad, lugn, längtan, sorg, plus en massa till.. Jag känner allt på samma gång. Känner mig lugn och avslappnad. Känner lättnaden och det känns fridfullt. Samtidigt känner jag en stor längtan och sorg. Det är jobbigt när olika känslor blandas, frustrerande att inte veta vad man egentligen känner..


Bio-time!

Ska på "bio-date" med Madde ikväll. Ska bli kul att se på bio med henne. Fick reda på av en vän att Twilight skulle gå på Hemse bion, kan säga att Madde nappade direkt när jag frågade henne om hon ville med. Hon är lika tokig i filmen som jag är, så det kommer bli riktigt trevligt! ^^

Vilken dag!

Haft en riktigt bra dag idag. Red ut med min granne och fick låna hennes ena Islänning. Har inte ridit Islänning på jätte länge så det var riktigt kul! Sen red jag ut själv på Easy med sadel och halsring. Väldigt tråkigt väder men annars var båda ridturerna jätte häriga. Easy lyssnade fint på halsringen så det blev en ridtur i alla gångarterna. Väldigt härligt att kunna rida ut så, man känner sån frihet. Tränade lite trick i boxen sen efter och det gick prima. Buga på vänstersidan går galant nu, så han ska bara lära sig att göra likadant på höger och det är på god väg faktiskt.

Jag har lidit av bokbrist nu på senare tid. Läste "Gömda" av Liza Marklund för ett tag sedan, men den tog slut ganska snabbt tyvär. Efter det har jag varit väldigt lässugen, men inte på vad som helst utan på en riktigt, riktigt bra bok. En sån som man aldrig vill lägga ifrån sig, en som får en att vilja ha mer och mer. En bok som får känslorna att välla fram.
Det var nog dom behovna som fick mig att gå in på adlibris.se och söka efter Stephanie Meyer. Läste igenom sammanfattningen av hennes böcker "Om jag kunde drömma" (Twilight), "När jag hör din röst" (New Moon), "Ljudet av ditt hjärta" (Eclips) och "Så länge vi båda andas" (Breaking Dawn). Har läst sammanfattningen många gånger tidigare och kan säga att det verkligen får en att vilja läsa hela. Att  det sen också gick att provläsa första kapitlet på några av böckerna gjorde det hela inte ett dugg lättare att hålla sig borta. Malde igenom kapitlet till första boken och vipps! så var jag fast.. Efter lite smsande med Mia (som läst böckerna) så bestämde jag mig för att se filmen "Twilight". Han som spelar Edward (manliga huvudpersonen) är farligt snygg, riktigt farligt snygg!
Nu efter att ha sett filmen är jag i ett ännu värre desperat behov av böckerna.. Vet inte var jag ska ta vägen riktigt.. Känns inte som nån idé att börja läsa nån annan bok för dom kommer nog framstå som lite "torra" faktiskt..

RSS 2.0