"Flicka"

Såg filmen "My friend Flicka" ikväll. Gillade verkligen den filmen, råkade till och med fälla en liten tår.. Den var jätte fin. Fick reda på att det finns en bok också, försöker hitta den på svenska men har inte lyckats än. Har ni ett hjärta som slår lite extra för hästar så borde ni se den här filmen. Även en trevlig film för er som gillar personer som visar vilja och styrka.

Seg men mysig dag

Åkte in till stan för att se Madde och hennes innbandylag spela en kvalmatch vid halv ett. Var  jätte kul och spännande. Tyvärr lyckades Hässelby göra 12 mål och Hansa inget.. Tyckte Hansa hade flera bra chanser men lyckades inte riktigt få till slut knorren mot mål. Spelmässigt så tyckte jag att de var ganska jämt.

Efter matchen runt halv tre gick jag ner på Adelsgatan. Gick förbi Skafferiet i hopp om att det skulle vara öppet så jag kunde ta en liten fika och kanske få en liten pratstund. Det var stängt.. Promenerade i innerstan, gick nerför Domkyrkan och förbi Botaniska trädgården (ganska dött där än så länge). Snirklade mig närmare muren och följde den till höger, tillbaka mot bilen. Gick förbi Ringduvan för att se om dom hade öppet, stängt där med. Gick tillbaka till Adelsgatan och gick hela den och fortsatte bort till ICA Atterdags, köpte en påse nappar och en chokladkaka. Sen promenerade jag tillbaka till bilen. Blev en promenad på 1,5 h ungefär.
Bara två timmar till att tidsfördriva innan Levides fotbollsmatch börja. Satt i bilen och läste en bok och smaskade lite godis i ungefär en 1 h, sen brummade jag bort till Rävhagen. 1 h kvar till matchen, kom dit lite innan pappa och mamma. Blev en promenad till med mamma, Emelie och Zicco i väntan på att matchen skulle börja. Vi gick nog i 45-50 min skulle jag tro.

Levide vann matchen med 1-0   =D

Varit en seg dag, men ändå väldigt mysig och rolig. Blev väldigt mycket promenad. Kände det i benen när jag kom hem. Får se om det märks i morgon ^^

Fick en liten inbjudan av Emelie att komma och träna med Hemse (Fotboll) på Hemses grusplan på torsdag. Väldigt lockande, men har inte bestämt mig än. Måste leta fram massa träningsgrejer först..


Dansar vidare

Ja mina små fingrar har kommit in i en skrivar period. Fingrar och hjärna samarbetar förfullt.

" Han reste sig från soffan och plockade ner den akustiska gitarren som hängde på väggen. Han tog med den till soffan där han satte sig bredvid mig igen.
"Du sa att du inte kunde spela", sa jag förvånat. Han log lurigt mot mig och sa:
"Det sa jag bara för att slippa spela då", och så flinade han stort. Han skrattade till när jag gav honom en lätt knuff. Han började spela och jag blev förvånad över hur duktig han var. Min förvåning kanske hade att göra med att jag hade gått och trott att han inte kunde spela överhuvudtaget. Jag suckade och lutade mitt huvud mot hans axel, slöt ögonen och lyssnade på de ljuva tonerna som kom från gitarren. Han nynnade mjukt och spelade. Jag kunde inte låta bli att le. Jag kände mig lycklig, på riktigt. Upptagen av min egen lycka märkte jag inte ens när han slöt att spela, kände bara hans varma hand som smekte min kind. Jag slog upp ögonen och tittade in i hans vackra gröna ögon. Han drog sin hand genom mitt hår och böjde sig lite närmare och gav mig en lätt kyss på läpparna."


Ska åka in till staden i morgon och kolla innebandy kval när Madde spelar. Sen ska jag försöka tidsfördriva en massa innan jag ska se fotboll. Levide så klart ^^. Hoppas på härligt väder, så skulle man kunna ta en lång och mysig promenad.

Bara 1 vecka kvar till min födelsedag ^^.

Fingerdans på tangenterna

Ja, när fingrarna får flyga fritt över tangenterna så kan det ibland bli en sammanhängande text..

"Jag kände mig redo. Redo för kärleken. Nu kände jag att jag kunde älska mig själv och ville tror att andra också kunde det. Jag kände att det flesta pusselbitarna i mitt liv fallit på plats. Den största biten som saknades var dock någon att älska och leva livet med. Dela glädje och sorg med. Ibland när jag tänkte lite närmre på det blev jag olycklig. Varför vill ingen älska mig?

Kanske jag borde kallas för ego eller väldigt självsäker, men jag kände mig faktiskt som en person som var värd att bli älskad. Jag kände mig vacker och stolt för den jag var. Det var lite svårt att förstå. Andra fann ju kärleken lekande lätt, så varför kunde inte jag det? Kanske såg jag för mycket på olika kärlekskomedier, där var det enkelt. Man kanske borde ha tagit sig i kragen och insätt att livet inte var som på film. Att det inte går att sitta och vänta på att drömprinsen ska komma till en själv. Troligen måste man leta efter honom, och i bästa fall behöver man inte gå hela vägen själv, utan bli mött. Men det är inte lätt att ta initiativet när man är blyg."


Titta vad som följde efter mig hem..!



Vad är det med tjejer och skor egentligen? Tur att man kan behärska sig lite i alla fall (dock inte idag, men kostar frestelsen bara 149 kr så behöver man väl inte vara duktig, eller?). Samlingen skulle annars kunna växta sig väldigt stor och väldigt dyr. Är det så att bär man skor som är vackra så känner man sig vacker själv? Det är ju trots allt fötterna som bär en. Har man något vackert som bär upp en så följer resten bara med, och man utstrålar med hela kroppen det som egentligen bara finns nere på fötterna, de underbara skorna. Kan det vara så?

En sak vet jag i alla fall, Jag <3 skor!

Balklänningen

Mamma och jag åkte in till stan idag för att kolla mönster och typ till min balklänning. Hittade mönstret, som vi kollat på hemma på internet, på ett ställe och även ett jätte lovande tyg. Som det ser ut nu bler det den här modellen:

Fast lång. Tyget vi hittade var mörkgrönt med ett jätte snyggt brodyr på i mörkbrunt och champagne. Sen tänkte vi göra rosetten i ett enfärgat champagnetyg plus bandet "runt magen".
Har inte köpt något än, ska kolla lite mer, men det här känns riktigt bra!

Desperate Housewives






Sitte och väntar på att Husfruarna ska börja, den enda serien som jag verkligen följer med i och ser varje vecka. Gillar verkligen den. Var dock lite orolig inför femte säsongen att serien skulle dala neråt, i femte säsongen har dom hoppat fem år framåt och det har blivit en hel del förändringar. Men jag kan säga att serien är sig lik ^^.




Tur eller ödet?

Saker som sker här i livet är det tur, otur eller helt enkelt ödet? Kan det vara så att olyckor som sker är otur eller är det helt enkelt ödet som bestämt att det ska ske? Är det turen eller ödet som bestämmer om vi ska vinna på lotteri eller ej?

Jag vet inte om det var turen eller ödet som gjorde att jag ännu var kvar i lagården ikväll när en kalv fastnade väldigt galet med sitt huvud. Jag skulle faktiskt bara pussa Easy god natt och sen gå in. Tur (eller?) att man är lyhörd för djurens beteenden. Hade inte jag reagerat på att det blivit sånt liv på kalvarna och gått in i stället så hade kalven varit död innan morgon utfodringen i morgon bitti. Han satt riktigt ordentligt, så min roll i det hela var att hämta pappa, eftersom jag insåg att jag inte kunde trycka loss huvudet som man ibland kan göra själv. Sen fick jag ringa farbror Dag. Pappa och Dag fick ta över och bända lite brädor för att få loss honom. Tror han kommer klara sig fint. Fick dock en hel del skrapsår på benen och hade svårt att stå i början. Men innan jag gick in kunde han i alla fall halta runt i boxen utan att vara nära på att ramla omkull i varje steg. Hoppas han är pigg i morgon.

Tur eller ödet? Hum..

Träffpunkt Skogen

Kom hem tidigare från skolan idag, skönt med lite extra tid hemma.

Red ut i halsring. När vi ridit ungefär halva sträckan bort stod mamma med Zicco och cykeln och pratade med Vonna och Odur. Gjorde sällskap med Vonna och hennes vackra islänning. Första gången jag ridit tillsammans med någon annan häst i halsring. Var länge sen vi ridit ut tillsammans så det blev massa prat och mycket skritt. Easy skötte sig bra, förutom öronen som låg på nacken. Men det brukar han ha annars också i hästsällskap. Travade en sträcka också och det gick fint.

I morgon ska jag åka med familjen, minus Mikaela, till Slite för att se på fotboll. Levide mot Gute. Heja Levide!! :)


Varför inte?

Ja, nu när jag ändå varit så flitig och skrivit två blogginlägg på en dag så varför inte skriva ett tredje?

"Hon satt på kajen med sina bara fötter i det kalla och svalkande vattnet. I handen höll hon en bägare med glass. Hennes blick var riktad mot en man som stod längst ut på bryggan. Hon visste inte vad det var som fängslade henne mest, hans mörka hår som lockade sig lätt, hans mörka djupa ögon eller sättet han rörde sig på. Hon samlade sitt långa blonda hår och satte upp det i en hästsvans. Hon försökte koncentrera sig på vad Anna berättade, men hon kunde inte slita blicken från mannen. Annas röst hördes bara som ett sorl i bakgrunden."

Gillar att skriva. Tappar dock lätt tålamodet så jag har börjat skriva korta stycken i stället för "berättelser" och noveller. Är skönt när man kan skriva om just det man känner för, och inte behöva tänka på vad man ska skriva för att komma dit.


Snabb visit blir lång visit

Åkte till mormor vid ett tiden för att hämta lite grejer. Skulle bara bli ett snabb besök, men det blev lite längre än så, kom precis hem. Fanns så mycket att prata om och så bjöd hon på fika ^^ Fick tekakor med smör och ost på, smält i ugnen. Brukade alltid äta det när jag var där som liten. Sen fick jag hemmagjord saft, också barndomskopplande. Var mysigt att få en ordentlig pratstund och fika. Hade säkert kunnat bli längre om inte hon skulle iväg på vattengympa. Hon är en aktiv tant. Det är bra det. Tycker att det är viktigt att hålla igång även när man blir äldre. 

Jäkla förkylning!

Idag har förkylningen blivit värre.. Har sovit jätte dåligt i natt, jag som verkligen behövde sova ikapp lite.

Det positiva med dagen är att solen skiner för fullt. Det negativa är att jag inte kan utnyttja dagen som jag vill. Sitter i mitt fönster just nu. Solen har inte riktigt kommit runt huset än, men trädgården nerför är fylld av sol. Kan ju trösta mig med att det blåser ganska mycket, så det är nog inte så varmt som det ser ut. Hade faktiskt tänkt ut och promenera i det fina vädret, men vill bli av med förkylningen så fort som möjligt så jag får väl hålla mig lite lugn. Men en kort ridtur blir det nog, även om jag inte borde. Vill verkligen göra nånting nu när solen letat sig hit.

Rummet är fortfarande inte städat, men jag har faktiskt börjat plocka lite. Funderar på att ut med hästen först och sen gömma mig inne och snygga till rummet. Vill inte riskera att solen tar skydd bakom nått stort mörkt moln innan jag hunnit ut..



(Min soliga utsikt)

Hum..

Vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Kände att jag borde slänga in ett inlägg idag, eller dag och dag, känner att klockan börjar ticka iväg som vanligt. Har varit i skolan idag, hände inte så mycket. Vi fick träna på att sprittsa lite. "Spiralerna" gick bra, och jag blev faktiskt nöjd med de flesta. Men rosorna hade jag lite problem att få till.

Har en förkylning som precis har börjat lite milt. Tänkte att jag skulle ta det lugnt idag och skippa ridningen. Det gjorde jag också, men jag kunde inte låta bli att jobba Easy på gårdsplanen i blåsten (regnet som irriterande kommit under dagen han sluta innan jag lyckades pallra mig ut) en stund. Blev lite longering i skritt och trav, spanskskritt, yoga, bergsgeten, bugning och början till stegring. Easy var så duktig och snäll. Skulle inte hålla på så länge (med tanke på förkylningen) men det blev nog lite längre än det borde..

måste nog ta ett ordentligt ryck och städa mitt rum i morgon, det behövs. Måste bara ge mitt lata arsle en spark så jag kommer igång.

God Natt


Amsterdam, Bryssel & Hamburg på en vecka

Ja, va ska man skriva om resan då..? Kan ju iaf säga att det har varit en toppen resa med härligt folk.

Amsterdam var helt klart bäst. Var jätte mysigt och vackert där. Bryssel var också trevligt, lite mer storstadskänsla där. Bodde på ett jätte fint Kinahotell där med underbar frukost ^^. Hamburg han vi inte se så mycket av. Var helt okej där, men Amsterdam och Bryssel var betydligt vackrare.

Blev en hel del jätte mysiga promenader själv med Linn. Vi lyckades verkligen irra runt till jätte mysiga ställen.

Vädret var helt okej faktiskt. Solen tittade faktiskt fram bakom alla molnen ibland. Och när det regnade som värst så satt vi ändå i bussen på väg till nya platser.

Nu är det bara att komma tillbaka till vardagen igen. Lite segt, men man får väl försöka göra det bästa av det.





(Amsterdam)

Home, sweet home!

Nu är jag hemma igen =)

Popcorn poppade och packade

Nu är jag redo att bege mig ut i stora världen! Popcornen ligger i en påse i väskan, och väntar på att få komma ut i solljuset. Dom vet dock inte vad enda skälet för att få lämna påsen är.. Att bli uppätna!

Har packat klart. Borde ha börjat packa lite smått redan i onsdags, men så smart och duktig är inte jag :P  Men det blev klart till slut. Hästen är rastad, hoppas att han lyckades göra av med tillräckligt mycke energi för att klara sig en vecka. Eller i alla fall några dagar. Så som han sprang så.. Tog en sväng på Heden och marken var jätte bra där, så han har fått springa. Ha såg väldigt nöjd ut efter ritten. Ska pussa honom (och Bulan) hej då innan jag åker i morgon. Undrar om han kommer va vaken :P

Nu borde jag sova i stället för att skriva en massa här, men känner att jag vill hinna skriva ett inlägg nu innan resan. Kommer hem natten mellan lördag/söndag nästa vecka och då lovar jag att berätta det mesta från resan. Kanske finns några gobitar som jag behåller för mig själv ^^


En tur på stan

Åkte in till stan och träffade Bine och Mia. Kom faktiskt ihåg att köpa två av tre grejer. Fast sen köpte jag en tröja som inte var planerad, så det måste ju jämna ut det hela, eller?

Inköpslistan:
Balsam
Stift och ev. en stiftpenna
Nagelfil

Balsam och nagelfilen lyckades jag pricka av, men stiften glömde jag bort ^^ Ska kanske en sväng på Hemse i morgon, kanske finns där nån stanns.

Nu är det inte länge kvar till resan. Har börjat gjort en packlista. Nu är det bara ett jobbigt problem, vad ska jag ha för väska?


Allting har ett slut

Även min kära bok. Efter som jag varit ledig från skolan idag så tänkte jag läsa ut boken igår kväll/natt. Klockan var nån stanns efter tovl och jag skulle bara fixa en grej på datan och sen se klart ett avsnitt av CSI på TVn. Sen var min plan att jag skulle läsa ut boken. Hade bara nått kapitel kvar. Jag somnade till CSI och vaknade efter typ en och halv timme.. Så det var bara att stänga av TVn och släcka läslampan och sen sova vidare. Lite trumpet faktiskt. Hade sett framemot min nattläsning. Men jag fick ta igen det sen under dagen i stället. Efter lunch gick jag upp och läste de återstående sidorna. Så nu är det slut.

I morgon blir det troligen en liten sväng på stan med laxarna ^^. Ska bli kul att hinna träffa dem innan jag åker.

God Natt

Sida för sida..

Ja, sidorna blir allt färre i boken. Hade det inte varit för lördagens Islandshäst-tävling och att min lilla polle behöer skötas om så hade boken nog varit slut för länge sen.. Vill inte att den ska ta slut, så jag försöker lägga band på mig och inte läsa oavbrutet  i den ^^. Inte alltid så lätt. Vill gärna läsa lite nu innan jag ska sova. Men det närmar sig en väldigt spännande del, så skulle jag börja läsa nu så är jag rädd att jag inte kommer kunna sova på väääligt länge, så jag gör nog bäst i att avstå :P

Har simmat lite på Hemsebadet idag. Mikaela skulle på Rödakorsets föreningsbad och behövde chaufför. Har lite ont i halsen, början till förkyling kanske (?), men vill inte missa gratistillfälle på badet. Blev 35 min simning non stop och efter det softade jag i den lilla varma bassängen. Var jätte skönt fick egen bana att simma på och det var väligt lite med folk i resten av bassängen. Två tränade simning och så var det två till som hade lite "Fri hopp och lek". Mikaela och några till gömde sig inne i lilla bassängen.

Åker snart iväg med klassen till Amsterdam, Bryssel, Hamburg. Åker på lördag, det är väldigt snart lyckades min lilla hjärna komma fram till. Passet är fixat (eller snarare kollat att det inte blivit ogiltigt..) och försäkringskort beställt. Så det mesta är nog som det ska. Nu är det bara värsta biten kvar.. Packningen..

Läsa, läsa, läsa

Ni kanske kan gissa vad jag har sysselsatt mig med nu under senare tid.. ^^ Har kommit lite mer än halva boken. Lite oroveckande att för varje sida jag läser blir det färre kvar att läsa. Vill gärna inte att boken ska ta slut, samtidigt som jag bara vill läsa. Som tur är så var jag och Linn och kollade på Islandshäst tävling (Firmakeppnin) i Mulde ridhus i lördags. Så där gick det år flera timmar av trevlig sysselsättning. Sen har jag ju min underbara häst som måste motioneras och skötas om.
Det är nog tur det, annars hade boken nog varit slut nu. Försöker att inte hasta mig igenom den, jag vill liksom dra ut på det.

Easy kommer fortfarande ihåg att man kan lyda utan huvudlag. Gårdagens utrustning bestod enbart av en halsring. Väldigt mysig ritt. Något annat som är väldigt trevligt är att vi lyckades ta några öppna-steg under vår halsringsridtur. Undrar om det finns nått härligare sätt att rida på. Att kunna göra samma saker som man gör med sadel och träns, enda skillnaden är att jag, klumpeduns, har det en aning besvärligt i traven och att han slipper massa onödiga grejer.

Kan också medela att min cheescake blev väldigt god ^^


RSS 2.0