Chocolatecake

Hemma i Levide en sväng. Åkt pulka med Mikaela, kul att leka lite. Men jäkligt kallt som vanligt..

Men har blivit beordrad att komma hem i tid och göra chocolatcake åt Per och mina husvänner. Han gillade inte alls att jag skulle till Levide ikväll, så jag ovade att jag skulle hem och baka :P Ska bli gott =)

Nästa vecka blir nog spännande. Lektionsvecka = 6 lektioner på en vecka. Grupplektion och privat. Ska få hoppa för att träna sittsen och så ska jag få en halsringslektion på Easy. Red med halsring på kvällsträningen i torsdags och Hanna tyckte det såg bra ut. Alltid nått!


Hallå i kylan!

Just nu sitter jag framfør en dansk dator. Katrine har internet! Fick det inte att funka på min, men hon var snæll och lånade ut sin. Vet inte hur kallt ni har det, men hær ær det kyligt. -18 i går morse, 16 på mitt rum. Behøver jag sæga att det var mycket mer lockande att ligga kvar i den varma sængen?

Jag trivs fortfarande jætte bra. Helt fantastiskt att så många olika typer av trevlig och roligt folk kan vara på samma stælle.

I veckan som varit har vi haft hård træning med lektioner. 6 lektioner på en vecka. Hade Easy 4, William 1 och Maja 1. Var skønt att få så många lektioner på Easy, få lite mer att jobba med sjælv. Vi har provat att jobba honom med stång kombinerat med kapson. Funkar jætte bra. Tycker det har gått framåt før oss.

Den hær veckan ska vi inte ha några lektioner alls. Får kæmpa vidare sjælv en vecka till.

Igår var vi (vi i huset) hembjudna till Gøran, en som bor næra och har sin hæst hær på gården. Fick en trerætters middag, var av två var efterrætter! Kan de bli bættre? Nej! Først fick vi en jætte god grønsakspaj. Sen en mangocheesecake med lite passionsfrukt till och som avslut en liten fruktsallad med apelsin, æpple, kiwi, russin, kokos, mandel mm. Super gott och super trevligt!

Idag åkte jag med Per i traktorn før att hjælpa till att ge kossorna mat. Eller hjælpa til ær væl fel ord, åka med och titta på kossorna. Dom (Hanna och Ronny) har inte så många men en liten flok med en hærlig blandning av lite av varje. Jætte søta! Vill ta med dem hem!

Men nu ska jag nog æta lite. Dyker kanske upp hær rætt snart igen. Har kommit øverens med Katrine att hon får åka med mig och handla (behøver inte betala bensin) och jag får låna hennes internet.


Hallu :)

Hej igen.
Hemma och äter kroppkakor och grattar bror.

Har varit på Ekeskogs i lite mer än en vecka nu. Mycket jobb, men det är kul. Folket är jätte härliga. Tjejerna jag bor med är jätte snälla och roliga. Den ena, Maja som är mest ansvarig för stallet, pratar svenska. Men den andra tjejen Katrine (en 16 åring från Danmark hon med) pratar danska. I början förstod jag inte mycket av vad hon sa, så vi fick prata engelska. Men nu kan vi komunicera på svenska/danska ibland och får ta till engelskan när vi inte förstår. Sen har vi Per, en tysk, som hjälper till att bygga och fixa på gården. Och han har börjat rida och fixa lite med hästarna också. Dom är så roliga allihopa.

Igår var vi på bio. Jag, Maja, Katrine, Per, Hanna och Ronny. Såg Avatar. Jätte mysigt att umgåsa lite utanför stallet och filmen var jätte bra.

Linn har varit och hälsat på. Jätte härligt. Bra med en Linndos, det behövdes. Hon får pallra sig dit oftare, kanske rida ut en sväng i skogen eller nått.

Har ridit tre lektioner den här veckan. Först på William (tisdag), en av de mest skolade och lata hästarna på gården. Häftigt att rida en så skolad häst. Sen var det Easys tur (onsdag). Trodde att Hanna skulle säga att han vra halt på alla fyra och att man absolut inte skulle rida på honom. Men så var inte fallet :) Det gick jätte bra och fick lite grejer att jobba med själv. Sista lektionen var med Maja (torsdag), en kallblodstravar. Jätte känslig och tydlig. Lätt att känna när det blir rätt och när de blir fel. Jätte mysig häst.

Idag har vi varit ute i skogen på en runda. Provade att rida Maja. Per, Katrine och Hanna var också med. Härligt att se Hanna rida barbacka i sin fina grå kappa på sin ädla skimmel Megara. Maja var lite het och stressad ibland, men skötte sig bra tyckte jag.

Ha de bra, det har jag!


Hej där!

Grattis pappa!

Nu har de gått några dagar. Jag trivs som fisken i vatten! Easy verkar också ha det bra. Huset som jag delar med två andra tjejer är rätt stort och mysigt. Inte världens snyggaste, men det är charmigt och hemtrevligt. Lätt att känna sig som hemma =) Har hjälpt till med fodring, mockning (två boxar :P), se över hagarna och lite annat små fix.

Orkar inte skriva så mycket, men jag trivs verkligen! På måndag ska vi börja gå på schema och ska börja få lektioner. Ser fram emot det. Ska hem nästa lördag också och fira nästa familjemedlem, storebror, och äta kroppkakor, blir väl ett litet inlägg då med skulle jag tro

Nu ska jag plocka ihop lite mer prylar som jag ska ta med.


Ne, nu flyttar jag!

Tror att jag lyckats packa de viktigaste (och troligen lite till ^^). Bara maten som ska packas och sen ska allt, rubb och stubb, stuvas in i bil och transport. Lite pirrigt är det. Och det är inte väldens härligaste underlag att köra hästtransport i heller.. Men de ser ut som att jag får sällskap i bilen iaf. Känns skönt att inte behöva köra själv. Mamma och pappa ska in till stan och hämta bilen som är klar.

Ni får ha det bra, vi hörs väl nån gång skulle jag tro!

Nu ska jag bli internetlös hästnörd på heltid!


Packa packa packa

Har packat och tvättat en del idag. Om ett dygn sitter jag troligen i mitt nya boende tillsammans med två danska tjejer och har förhoppningsvis riktigt trevligt! (Eller förhoppningsvis har jag varit duktig och gått och lagt mig ^^ Men nån timme tidigare hoppas jag på den tidigare skriften :P)
Hästgrejerna har jag nog koll på. Resten..? Haha, svårt att packa lagom! Har en känsla av att jag kommer få med mig en (hel) del onödiga grejer, typiskt mig.

Kommer inte ha internet där. Så de kommer bli dåligt med bloggande under de här tre månaderna. Men nått inlägg ska jag nog kunna få in när jag är hemma och hälsar på eller liknande.

Blev en tur med halsringen idag med :) Easy var pigg och busig men lyssnade underbart bra. Kunde till och med springa i kapp med hunden utan att Easy fick fnatt och drog iväg. Det känns bra :)

Nu ska jag packa lite till och sen sova. Får se om det blir nått inlägg i morgon. Annars hörs vi när vi hörs ;)


Stövlarna



:D


Flummelibumm

Linn har varit här. Såg på film och åt popcorn. Och flummade så klart! Härligt, behövde det =)

Åkte in till stan med familjen. Tanken var att vi skulle hämta stora bilen och handla mat, typ..
När vi tänkte hämta bilen så hade dom gått för dagen, typiskt!

Blev en vända på Sporthuset på skarphäll. Köpte tre par varma strumpor och en halsduk (likadan som min röda fast en annan färg).

Sen av någon dum anledning gick vi in på Skopunkten innan vi skulle till Maxi. Dumt! Självklart hittade jag något jag tyckte om, väääldigt mycket.. Ett par stövlar.. Dom fick följa med hem.. Men fina är dom :D Ska se om jag kan komma ihåg att ta nån bild ;)

Snart flyttar jag! I morgon blir de att förbereda. Har börjat packa hästgrejerna igår, i morgon blir det att kolla efter kläder.


Piercing

Idag har jag roat mig med att kolla på bilder på piercingar. Ibland inbillar jag mig att jag skulle vilja pierca tungan, men de kommer aldrig hända. Skulle inte våga för fem öre.. Fast hade de inte varit lite coolt med en sån här tungpiercing?


(http://www.fanpop.com/spots/piercings/links/714079) Haha ^^

Annars hittade jag nått som var riktigt coolt tycker jag:

  
Korsett piercing

(http://www.sodahead.com/other/what-is-your-favorite-type-of-piercing/question-662321/?link=ibaf)
(http://www.bebo.com/Profile.jsp?MemberId=7981035461)
(http://beatrixtornqvist.blogg.se/category/tattoo-piercing.html)

Eller varför inte göra det hela lite extra obekvämt?

 

(http://thepirata.com/eye-piercing/)
(http://monaspusselbit.blogg.se/2009/september/piercing.html)

Eller varför inte köra på nåldyne-looken?



(http://www.funnychill.com/media/1213/Piercing_Freak/)

Finns många coola piercingar, men de finns nog minst lika många fula ^^


Frihet

Fick den geniala idén att jag skulle rida med halsring idag :P Har inte gjort det på flera månader tror jag.
Red ner till dammen, Easy lyssnade jätte fint. Gjorde fina skritt-trav övergångar. Såg 6 rådjur på en av våra åkrar. Såg först 3 tänkbara, kunde lika gärna ha varit skuggor, men när de 3 skuggorna flydde så dök det upp 3 till ^^

Efter att ha kikat lite vid dammen hamnade vi på en åker. Var jätte trevligt underlag där till skillnad från typ all annan stanns.. Blev glatt överraskad över att det var lätt som en plätt (nästan iaf) att få Easy att trava på en volt. För att inta ha ridit med halsring på länge + pigg häst som inte har fått springa av sig kokt på flera dagar, så gick det jäkligt bra! Snacka om att man känner sig fri när man kan rida hästen på det sättet.

Han lyssnade till och med när jag lät honom springa av sig. Trodde han skulle få fnatt och stänga av som han kan göra ibalnd ^^, men de gjorde han bara en gång och det var nog för att jag släppte efter lite för mycket på hemväg. Men när jag sa till på skarpen så saktade han av rätt snällt ^^

Blir nog halsring i morgon med =)


Nytt år

2010, år 10. Säger man så? 10? Eller kan man säga 010? Tycker nästan det låter bättre ^^

Har bloggat i 1 år nu. 1 januari 2009 startade jag bloggen, ganska osäker på hur länge jag skulle stå ut. När jag väl kom igång med bloggandet så har det hållt i sig. 

Nyår firades i stan tillsammans med Madde, Fannie och Unna. Åt tacos och gino tillsammans innan vi tog en taxi till HP5. Var där straxt efter 23, slapp inträde :P Var rätt lite folk. När klockan närmade sig 00 så samlades det massor av folk utanför för att se och smälla fyverkerier. Var ganska klent i år faktikst, med fyverkerier asså.. Och folket som kom in på HP5 efter var lite för tråkiga, tyckte de va mycket folk men inte så många som dansade.. Men vi dansade ändå =)
Kom väl i säng straxt efter 04 och somnade runt 04.30. Min första frukost 2010 bestod av popcorn och tacos ^^
Hade jätte kul tjejer!

Har fått mer information om Ekeskogs. Ska bo tillsammans med två danska tjejer. Blir intressant hur pass bra/dåligt vi kommer förstå varann. I värsta fall får man väl prata engelska med dom X) Börjar nästan bli lite otäckt ^^ Vad har jag gett mig in på liksom? Kommer de bli jobbigt och slitsamt? Troligen! Kommer jag ha kul? Japp!


RSS 2.0